Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Hoşgörü, saygı, nezaket

Günay Bey merhaba. Okullar açıldığından bu tarafa zaman zaman kullandığım bir toplutaşıma aracında yaşadığım ve başka araçlarda da var mı diye farklı araçlara binip şahit olduğum ve hemen her gün yaşanan toplumsal bir olaydan bahsetmek için vaktinizi alıyorum.

Lise, özellikle meslek lisesi öğrencileri (bende bir EML mezunuyum) toplutaşıma araçları kurallarına uymayan öğrenciler ile vatandaşlar arasında her geçen gün daha da şiddetlenen tartışmalar zaman zaman darplar oluyor. Darplar oluyor da öğrenciler uslanıyor mu? Tam tersine ergenliğin de getirdiği meydan okumalar ile şiddetlenerek artıyor. Vatandaşlar çoğu zaman hoşgörülü. Bu hoşgörü, gençler tarafından sindirdik gibi algılanıyor. Taşkınlıklar artınca vatandaşın hoşgörüsü öfkeye dönüşüyor ve sonrası malum. 

İzlenimim şu ki bu gidiş daha büyük bir olaya sebebiyet verecek. Bıçaklanma, Allah korusun ölümlü kavgalara kadar gidebilir. Bir de son günlerde yaşanan hassas gündemler göz önüne alınırsa bu ergenler farklı odaklarca da çok rahat kullanılabilir.

 Sizin aracılığınızla, gerek aileler, gerek yetkililer ve gerekse de eğitimcilerin dikkatini çekmek, duyarlılık oluşturmak adına size yazdım.

Şimdiden gerekli duyarlılık, önlem alınmazsa bu küçük sivilcenin büyümesinden endişe ederim. Ailelere bu konuda büyük görev düşüyor. Lütfen biraz nezaket, biraz saygı ve hoşgörü. Saygılarımla.

Duyarlı bir vatandaş

 

UÜ Tıp Fakültesi’nden okur şikâyetleri ile ilgili açıklama

 

Sayın Günay Yumruktay, Olay Gazetesi “Söz Sizde” köşesinin 6 Aralık 2016 ve 13 Aralık 2016 tarihli yayınlarında okurlarınızın şikâyetlerini dile getirmişsiniz.

 6 Aralık 2016 “Tıp Fakültesi’nde Manyetik Rezonans Görüntüleme Cihazı Arızası” başlıklı yazınıza istinaden, belirtmek isteriz ki, son 1 yılda ve halen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2 (iki) adet Manyetik Rezonans (MR) Görüntüleme cihazı kesintisiz olarak çalışmaktadır. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde son bir yılda yeni bir Manyetik Rezonans Görüntüleme cihazı alınmış ve hizmete girmiştir. Acil Radyoloji Ünitesi’nde Acil Servis’e başvuran hastalara 24 saat kesintisiz Manyetik Rezonans Görüntüleme, Bilgisayarlı Tomografi ve Ultrasonografi hizmeti verilmektedir. Hastanemizde manyetik görüntüleme hizmetlerinin daha yeterli seviyeye çıkarılması için 2014 yılından başlayarak özel bir sağlık firmasıyla hizmet alım anlaşması yapılarak randevu sürelerinin azaltılması sağlanmıştır.

İlgili yazıda belirtilen Manyetik Rezonans Görüntüleme cihazı arızası geçici bir durum olup hastanemizin dışarıdan hizmet satın aldığı özel bir firma ile ilgilidir. Bu problem de ilgili firma tarafından giderilmiş durumdadır.

Hastanemizde şu an için herhangi bir Manyetik Rezonans Görüntüleme cihazı arızası sorunu yoktur. Halen toplam 3 Manyetik Rezonans Görüntüleme cihazı ile kesintisiz hizmet verilmektedir.

 

13 Aralık 2016 tarihli Olay Gazetesi “Söz Sizde” köşesinde “Bebeğimiz Hâlâ Hastanede Yatıyor Gözüküyor” başlıklı yazınız üzerine de yaptığımız araştırmada,  konunun Hastanemiz Bilgi İşlem Sistemi’ndeki teknik bir sorundan kaynaklandığı anlaşılmıştır. Sorun giderilmiş ve hastaya bilgi verilmiştir. Saygılarımızla.

Uludağ Üniversitesi

Tıp Fakültesi Hastanesi

Başhekimliği 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X