Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Hurda araçlar tehlike saçıyor

Hipodrom Mahallesi’nde bulunan tamircilerin yol üzerine ve mahalle aralarına bıraktıkları hurda araçlar çevre ve çocuklar için oldukça tehlike arzediyor. Mahalle sakinleri olarak bu durumdan oldukça tedirginiz. Çünkü çevrede oyun oynayan küçük çocuklar, camları, kapıları açık veya kırık olan bu araçlara girip çıkıyor. İstenmeyen kazalara meydan vermemek için, çevre esnaftan ve ilgililerden duyarlılık bekliyoruz.

 

Bir grup mahalle sakini

 

Mutlu Sokak sakinleri “mutlu” değil

 

Yıldırım ilçesinde bulunan 152 Evler Mahallesi, Mutlu Sokak sakinleriyiz. Evlerimizin arka cephesi Mutlu Sokak’a baktığı için, gece ve gündüz devamlı olarak çok sakin bir sokak. Gelen ve geçen pek olmuyor. Bu durumu fırsat bilen her türlü uyuşturucu madde kullanan gençler sokağımızı mesken tuttular. Sokak lambaları yanmadığında evlerimize hırsız giriyor. En son 2 Nisan Cumartesi gecesi komşumuza hırsız girdi.

Köşeniz aracılığı ile Emniyet Müdürlüğü’nden ricamız; uyuşturucu kullanan gençlerle mücadele için devriye gezen polislerin bu sokaktan da geçmeleri eminim caydırıcı bir yol olacaktır.

Ayrıca, yanmayan sokak lambalarının durumu hakkında da UEDAŞ yetkililerinden ilgi bekliyoruz. Saygılarımızla…

İsminin yayımlanmasını istemiyor

 

Bulvar üzerindeki lambalar yanmıyor

 

29 Ekim Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı cadde üzerinde bulunan ikili lambalarda yukarıdaki yanıyor fakat aşağıdaki lamba yanmıyor. UEDAŞ yetkililerinden gerekli ilginin gösterilmesini rica ediyoruz. Teşekkürler.

Adının yayınlanmasını istemeyen bir okur

 

Yıldırım Belediyesi’nden yanıt var

 

26.3.2016 tarihli köşenizde yayımlanan “Apartmanımız bir daha incelensin” başlıklı, Davutdede Mahallesi Tuna Sokak’ta bulunan Ercan Ardişen Apartmanı’nın ruhsat durumunun incelenmesini talep eden haberiniz incelenmiştir.

2/11/2007 tarih 456/20 sayılı ruhsatı bulunan taşınmazın ruhsat eki projeleriyle yerinde yapılan incelemesinde aşağıda bulunan aykırılıklara rastlanmıştır:

– Taşınmazın zemin katında bulunan 2 adet dükkânın üzerine ara kat atılarak proje dışı imalat yapılmıştır. Projesinde tek kat olan dükkânlar yerinde 2 kat olarak kullanılmaktadır.

– Çatı katında bulunan daire devamları büyütülerek, projeye aykırı imalat yapılmıştır. Ayrıca çatı dubleks önlerinde projede bulunmayan teras açılmıştır.

– 02/11/2007 tarih ve 456/20 sayılı ruhsatında ve eki projelerde yangın tesisatı ve su deposu bulunurken taşınmazın yerinde yapılan incelemesinde bunlara rastlanmamıştır.

Tüm bu aykırılıklardan dolayı söz konusu taşınmaza belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kat, çatı, ısı, su, mekanik ve elektrik vizeleri yapılamadığından yapı kullanma izni verilememektedir. 01/11/2012 tarihinde de ruhsat geçerliliğini kaybetmiştir.

Bilgilerinize sunarız

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X