Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Huzurevi otobüs durağı

Pazar günü Kaplıkaya’daki Huzurevi’nin tam karşısındaki otobüs durağında bekliyoruz. Bir iki tane de huzurevi sakini var. Saat 14.20’de durağa geldim. 15.25’e kadar otobüs bekledik. Ve sinirlenip durağı terk ettiğimde otobüs hâlâ gelmemişti. Bu durağı pek kullanmadığım için oradakilere sordum. Anladığım kadarıyla oradakiler de durumu biliyor ki, “Biz alışığız, ne zaman gelirse o zaman biniyoruz. Kafalarına göre geliyorlar. Yapacak bir şey yok” dediler. İnanamadım. İnsanların bu durumu kanıksadığına mı üzüleyim, özel halk otobüsü şoförünün keyfiliğine mi kızayım, bilemedim. Duraktaki saatlere baktım, duraktakiler “Hiç bakma o çizelgeye. Hiç saatinde geldiğini görmedik” demezler mi? Hadi ben arada bir kullanıyorum bu durağı, huzurevi sakinleri sürekli bu durağı kullanıyorlar. Yazık değil mi bu insanlara? Yaşlı insanlar. Yetkililerden rica ediyorum, lütfen bu konuya bir duyarlılık göstersinler, düzenli, güncel ve hatta büyük puntolu bir çizelge asılsın durağa ve şoförler de bu saatlere dikkat etsinler. Saygılarımla.

Yıldırım’dan bir okur

 

Rögar kapağı sorunu ve balıkçı tezgâhları

 

Günay Bey iyi günler. Yazılarınızı sürekli takip ediyor ve sorunların çözümüne katkı sunduğunuz için teşekkür ederim.

Ben Çırpan Mahallesi Merinoslu Sokak’ta ikâmet etmekteyim. Aşkanoğlu Apartmanı’nın tam önünde caddede bulunan Türk Telekom’a ait rögar kapağı yerinden çıkmış, her araç geçtiğinde çok ses yapıyor. Gece gündüz oldukça rahatsız oluyoruz. Yetkililerin bir an önce bu sorunu gidermesini rica ediyorum.

Ayrıca, mahallemizdeki çarşamba pazarında balık satıcılarının yaptığı tezgâhlar, semt pazarının kurulmadığı günler çok çirkin bir görüntü oluşturuyor. Semt sakinleri olarak bu görüntü kirliliğininden rahatsısız. Balıkçılarımızın bu görüntü kirliliğini dikkate alarak bir düzenleme yapacaklarını ümit ediyorum. Saygılarımla.

Müyesser Külahlı

 

Tutacakları değiştirmek çok mu zor acaba?

​   

Belediye otobüslerinde zaman zaman rastladığım bir görüntü. İnsanın bu tutacaklara tutunması cesaret istiyor. Resmen mikrop yuvası. Belli ki yolcular dikkatsizce ve hor kullanıyor ama sonuçta bunların da bir kullanım süresi vardır. Bu hale gelmeden değiştirilmesi zor olmasa gerek. Yetkililerin dikkatine sunuyorum.

Bir okurunuz

 

Türk Polis Teşkilatı’nın 172. yılı kutlu olsun

 

Türk Polis Teşkilatımız bu hafta kuruluşunun 172. yıldönümünü kutluyor. 172 yıllık bir kurum olarak Türk devletinin ve Türk milletinin hizmetinde olan, gece gündüz demeden vatandaşın huzuru, güvenliği için, vatanın birliği ve dirliği için cansiparane görev yapan tüm polislerimizi kutluyorum.

Günay Yumruktay

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X