Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

İlaçlama sezonu başladı ama vatandaşa da iş düşüyor

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyemiz sinek, böcek ve haşere ile mücadele çalışması başlattı. Her yerde hummalı bir ilaçlama var. Belediyemize teşekkür ediyoruz.

​Fakat, benim gözlemlediğim kadarıyla bu ilaçlamadan önce bu sinek, haşere ve böcek üreten yerlerin hijyeni, bakımı, denetlenmesi ve bir sisteme kavuşturulması öncelikle yapılması gerekenler.

Çevreye baktığınızda, çöp konteynerlerinin kapakları kırık veya yok. Bir kısmı kullanılamaz durumda. Gerçi bunların zaman zaman değiştirildiğini görüyorum ama ne hikmetse çok kısa bir sürede bunlar da kullanılamaz hale getiriliyor.

Bütünşehir içinde kalan eski köy yeni mahallelerde ne çöp konteyneri, kapalı çöp kutusu mevcut bile değil.

Şunu da unutmamak gerekir ki, belediyelerimiz her ne kadar çözüm üretmeye çalışsa da, hijyen konusunda uğraşsa da, öncelikle bunları kullanan mahalle sakinlerinin bu konteynerlere, çöp bidonlarına sahip çıkması, temiz kullanması önemlidir.

Her vatandaş kendi sokağında bunlara dikkat etse, çöp konteynerinin içine değil de, tam da dibine çöp bırakmasa hizmet edenlerin de işleri yarı yarıya azalacaktır.

Belki de, yeraltına yapılan sistemle çöp konteynerleri hijyeni, temizliği, bakımı açısından daha güvenlidir. Bu sistem de değerlendirilmeye değer.

Ayrıca, sivrisinek ve haşere üreten derelerin, su akarlarının ıslahı da önemlidir.

Özetle, çevre temizliği açısından, hijyen bakımından öncelikle önleyici tedbirlerin alınması gereklidir. Bunlar yapılmadan hergün yapılacak ilaçlamanın yeterli olmayacağını düşünüyorum.

Saygılarıma

Kemal BAŞEREN

 

 

Mudanya’da derenin ıslahı yarım kaldı sivrisinek ve kokudan balkona çıkamıyoruz

 

Mudanya’da Siteler Mahallesi’nde ikamet etmekteyiz. Mahallemizden geçen derede ıslah çalışması yapılıyordu. Güzel bir çalışma, hizmet diye sevindik. Ne yazık ki, bu ıslah çalışması yarım kaldı. Yaz geldi. Doğal olarak kanalizasyon kokusundan ve sivrisineklerden duramaz olduk. Yetkililerden rica ediyoruz, lütfen şu yarım işi tamamlayın ve derenin tam ıslah çalışmasını bitirin.

Saygılarımızla.

Mahalle sakinleri adına Ebabil Pala

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X