Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

İlköğretim okulu önünde tehlike

Nilüfer, Özlüce Yüzüncü Yıl Mah. Şengür Sitesinde oturmaktayım.

Evimin tam karşısında Emir Koop İlköğretim Okulu bulunmaktadır. Okul yapılırken öğrenci giriş çıkış kapısı önündeki yolu ilgililer olası kazalara karşı çok iyi düşünerek daraltmışlar, biraz da kıvrımlı hale getirerek ve bir iki de hız kesici setler oluşturmuşlardı.

Fakat okulun öğrenci giriş çıkışı ve servis araçlarının öğrenci indirip bindirdikleri parke taşlı yolu by pass olarak kullanan bazı sorumsuz sürücüler sayesinde tam bir tehlike alanı oluşmuş durumdadır.

Hız kesici setlerden kurtulmak isteyen hız tutkunu sürücülerin araçları ile sürat yaptığı bir yere dönüşen bu yola en az üç plastik/kauçuk karışımlı hız kesici setlerin oluşturulmasını acilen rica ediyorum.

Veli SAĞIR

 

Yürüyen merdiven arızası kötü kullanımdan

 

13/01/2015 tarihli Olay Gazetesi’nde “Yürüyen merdiven neden yürümez“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Yürüyen merdivenin arızalanması ile ilgili olarak yapılan araştırmalarda kullanıcı kaynaklı sorunların ön plana çıktığı görülmüştür.

Yürüyen merdivenin vatandaşlarımız tarafından stop butonu, kilit yeri, süpürgelikleri ve el bantlarıyla oynanması sonucu defalarca devre dışı kalmıştır.

Yürüyen merdivende bulunan 4 adet stop butonu, 4 adet kilit yeri ve süpürgelikleri defalarca değiştirilmiştir.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Karayolunda tehlikeli sürüşler

 

İstanbul-Bursa Karayolu üzerinde, Özdilek tesislerini geçince, Bursa’ya doğru,Yılmaz et ürünleri Lokantası önünde belediye otobüs durağı var. Bu durak 50-100 Mt ilerisinde Özdilek Otoparkından İstanbul- Bursa istikameti ana yola yan cep çıkış mevcut. Bu çıkışa plastik delinatör, yol ayırıcı konmadığından ana yola çıkacak araçlar, 3 korsan şerit oluşturup, çıkış ilerisinden, düz giderek ana yola biraz ara mesafeli seyyar otobüs durağında bekleyenlere doğru farlarını yakarak hızla gelmektedirler. Bu durum tehlikeli olup can güvenliğini tehdit etmektedir.
Özdilek Otoparkından çıkan araçlar için eski benzinlik yanından ana yol çıkışına kadar ve 3 şerit olmaması bakımından belediye otobüs durağında bekleyenlerin üzerine çok hızlı araç sürüşlerinin önlenmesi açısından, yol ayırıcı delinatör veya benzeri aparatlar konulamaz mı?
Kemal BAŞEREN

 

Okuma yazma seferberliği

 

Daha önce dile getrdiğim olay bir ay önce dile getirilmişti. Yıldırım Belediye Başkanı sesimizi duydu. Geçmiş dönemde 35.000i geçen (tüm Yıldırım tarihinde 17 bin) okuma yazma bilmeyenler için seferberlik başlatmış. Umarım başarıya ulaşır da halkımızın cahil bırakılmuş kısmına ışık olurlar.

Necmettin ŞENGÜL

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X