Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

İmamdan köye internet ve `baz` getirme çabası

Büyükorhan İlçesine bağlı Zaferiye Köyü`nde (Bütünşehir yasasından sonra mahalle oldu) görev yapıyorum.  İlçe merkezine 7 km mesafedeyiz.  70 hane olarak haberleşme problemini bir türlü aşamadık.
Çağımızda teknolojinin yeri inkar edilemez. Bundan azami ölçüde faydalanmayı bilmeliyiz. Fert ve toplum olarak gelişmekte, büyümede, kalkınmada teknoloji önemlidir. Hatta onu kullanmak kadar üretmek daha da önemlidir.
Yerleşim itibariyle evlerimiz çukurda kaldığından cep telefonları ile rahat görüşemiyoruz. Çok sık biçimde kesilmeler oluyor. Aynı sıkıntıyı internet  konusunda yaşıyoruz. kabloların çok eski olmasından dolayı da  sağlıklı iletişim sağlayamıyoruz.
Telekom`a sorunumuzu aktardık, olup bitenden anında haberdar olamadığımızı, gençlere ve yetişkinlere yönelik programlar hazırlamakta zorlandığımızı, adeta önümüzü göremediğimizi ifade ettik. Maalesef bir sonuç çıkmadı. İlgililerden ` santrala uzak olduğu için ancak bu kadar olabilir` cevabını aldık.
 
 
Cep telefonları icat edildiğinden bu yana bundan da yeterince yararlanamıyoruz. Çoğu zaman ne birilerini arayabiliyoruz ne de aranabiliyoruz. Halbuki bu sorunun çözümü de var.  Yakınımızdaki Balı Mahallesinde büyük bir verici istasyonu mevcut. Köyümüzün üst tarafındaki Yaylatepe mevkiine küçük bir baz istasyonu kurulursa vericiden alınacak sinyalle hepimizin ortak olan problemi biter. Baz istasyonunun zararlı olabileceği aklımıza gelebilir. Bunun kurulmasını önerdiğim yerin  çevresinde yerleşim alanı bulunmamaktadır.
Madem büyükşehir sınırları içine alındık bu önemli ve gerekli  hizmetlerden mahrum kalmayalım.
İmam Osman ACAR
 
Yaşlıları üzen muamele
 
 
65 Yaş ve üstü vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarında, `ücretsiz` seyahat etmeleri ilgili kanunda yapılan değişiklikle tanınmış bir hak oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çıkardığı Yönetmelikte bu hakkın kullanımı için kişinin resmi nüfus cüzdanını göstermesinin yeterli olduğu ifade edilmiştir.
Bu hakkın kullanımı için söz konusu vatandaşlara sadece Bursa kentinde kullanılmak üzere, Burulaş tarafından 5 Tl karşılığında kart satılmakta ve satılan bu kartların 1 yıl süreyle kullanımı için 15 TL karşılığı vize ettirilmesi zorunlu kılınmaktadır.
Özel şahıs veya şirketlere ait otobüs yönetim ve şoförleri ( daha ziyade yeşil boyalı halk otobüsü şoförleri) böylesi ücretsiz ulaşım hakkını engelleyip, uygulamamaktadırlar. Hatta bu yaşlardaki
vatandaşlara pervasızca söz söylemekten de geri kalmamaktadırlar. Bu davranışlar kanun tanımaz ve keyfi bir anlayışı ortaya çıkarmaktadır.
Bursa ve ilçelerinde uygursuz davranışlarla karşılaşan yaşlılar bunu hak etmemekte, yoğun şekilde şikayetlerini ilgili yerlere aktarmaktadır. Günün birinde herkesin yaşlanacağı da unutulmamalıdır.
Günay ONAYMAN
 
Altyapının ardından asfalta başlanacak
 
 
19/10/2014 tarihinde gazetenizin Söz Sizde köşesinde yayımlanan “Millet`te Çöp ve Yol Sorunu” konulu Serkan Durmaz`a ait şikayet ilgili müdürlüklerce değerlendirilmiştir.
Şikayete istinaden yapılan kontrolde Millet Mahallesi`nde temizlik yönünden herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.
01/10/2014 tarihinden itibaren Millet Mahallesi`nin evsel atıkları (çöpler) her gün alınmakta, haftanın belirli günlerinde ilçemizdeki bütün mahallelerin cadde ve sokaklarında ekiplerimiz tarafından genel temizlik çalışması yapılmaktadır.
Millet Mahallesi`nin büyük bir kısmında alt yapı kurumlarının yapmış oldukları çalışmaların tamamlanmasından hemen sonra asfalt çalışmalarımız başlayacaktır.
Bilgilerinize sunarız.
Yıldırım Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X