Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

İnegöl’e ulaşım

Sayın Günay Bey, bu mektubu size İnegöl’den yazıyorum. Köşenizi sürekli takip eden biri olarak İnegöl-Bursa ulaşımı hakkında görüş ve önerilerimi yetkililerle paylaşmak istiyorum.

2015 sonunda İnegöl minibüsleri (Doğu Garajı) Otosansit’in orada TIR Garajı’na gidecekti veya Kestel istasyonuna gidecekti.

2017 yılına girdik. Şu an Bursa- İnegöl arası ulaşımı çok sıkıntılı. Doğu Garajı’ndan minibüs kalkıyor, Davutdede’de benzinlikte beş dakika bekliyor, sonra tıntın yolda yolcuları toplaya toplaya Kestel’e kadar yarım saatte geliyor. 29 kişilik minibüsler çok sıkışık, minibüsün koridoru oldukça dar, iki kişi yan yana koltuğa sığamıyor, araca binmek bir dert, inmek ayrı bir dert. Ee tabii, arada muavin para topluyor. İnegöl-Bursa 1,5 saati buluyor.

Köşeniz aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi’ne ve BURULAŞ’a çok teşekkür ederim. Karşılıklı 4 sefer belediye otobüsü konulmuş. 53 kişilik, rahat, geniş, ferah. Engelli yolcular, bebekli aileler bile düşünülmüş. Onlar için yer bile mevcut.

Şimdi yetkililere önerimiz ve ricamız, saat 11.00’e, 13.00’e ve 15.00’e de seferler konularak sıklaştırılmasını, hatta Gemlik otobüsleri gibi 15-20 dakikada bir olmasını çok arzu ediyoruz. İnegöl gibi nüfusu neredeyse şehir nüfusuna yakın, sanayisi ile şehrimize büyük katkılar sağlayan, Bursa’nın en büyük ilçesine böyle bir hizmeti sunmak Büyükşehir Belediyesi’ne hizmet anlamında prestij kazandıracaktır.

Şehirlerin bile birbirine 1 saatte ulaştığı 2017 yılında, İnegöl gibi şehir merkezine en yakın bir ilçesinin 1-1,5 saat süren bir yolculukla insanların taşınması hiç yakışmıyor.

Yetkililerimiz bu öneri ve isteklerimize kayıtsız kalmayacaklarını ümit ediyor, hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.
İsmini vermek istemeyen İnegöllü okurunuz

UKOME’ye teşekkür

Günay Bey iyi günler, İsmetiye’de ikâmet ediyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin bir süredir 91 ve 91/G hat No’lu Terminal otobüslerinin güzergâh değişikliğinden dolayı işe gidip gelirken oldukça mağduriyet yaşamaktaydım. Hatta, öğrenci olup da, bu hattı kullanan bir çok öğrencinin mağdur olduğunu duymaktaydım.

Neyse ki, geçtiğimiz günlerde Söz Sizde köşesinde yayımlanan “Kavşak Kapandı Vatandaş Mağdur Oldu” başlıklı okur şikâyeti ve öneri yazısından sonra bizleri ve öğrencileri de mutlu eden ve mağduriyetini gideren yeni düzenleme yapıldı.

Vatandaşın sesinin yetkililere duyurulmasına aracılık ettiğiniz için size, sorunumuzu çözen Büyükşehir Belediyesi’ne ve UKOME’ye teşekkür ediyorum.
Bir okur

Yeni Yalova Yolu üstgeçitlerle dolmasın

Hazır kar yüzünden Terminal’e yapılan tramvay çalışması durdu. Bazı şeyleri tekrar düşünme fırsatımız doğdu.

Öncelikle Yeni Yalova Yolu’nun bir otoban olmadığını kabul edelim. Ovaakça’ya kadar bu cadde şehir içi trafiğin işlediği bir cadde haline geldi. Sağında ve solunda bine yakın işyeri ve plaza var. Bunu unutmayalım ve sırasıyla: -Özdilek, -Buttim, -Panayır, -As Merkez önündeki yaya geçitleri aynen kalsın.

Bu şekilde hem vatandaş rahat eder, hem de görüntü kirliliğinden kurtulmuş oluruz.

Metronun güzergâhında bazı yerler sadece bariyerle korunuyor. Tramvay için korkuluk yeterli. Yarın kar, yağmur, sel veya deprem gibi felaketlerde bir  de yoldaki duvarları yıkmakla uğraşmayalım. Vakit varken hatadan dönelim.
Ekrem Hayri Peker
Kimya Mühendisi

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X