Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

İş makinaları kaldırımda

Pınarbaşı Mahallesi Pınarbaşı Caddesi sakiniyim. İki ayrı inşaat konusunda yaşadığımız sıkıntılar var. Bunların ilkinde Uedaş burada tam 3 aydır çalışma yapmakta. Yolu yarım metre kadar kesip elektrik kablolarını yer altına alacaklar. Ancak bu süre içinde caddede sanki kimse yaşamıyor gibi hareket edilmekte. Cadde bildiğimiz şantiye alanına çevrildi. Her yer toz toprak, yaz sıcağında doğrusu hiç çekilmiyor.

Burası Bursa’ nın en eski caddelerinden biri ve ayrıca sözde turizm gözdesi olan Uludağ’a çıkış yolu. Şikayetimizi Büyükşehir Belediyesine ve elektrik şirketine defalarca bildirmemize rağmen maalesef bir çözüm bulamadık.

Şantiye alanına dönmekten söz etmiştim. Burada bulunan iş makinaları ve dozerler yollara ve kaldırımlara bırakılmakta. Bölgede yaşayan insanların hiç mi önemi yok. Yaya yolunu iş makinesiyle engellemek nasıl bir yaklaşımdır?

Bir diğer sorun ise şu: Pınarbaşı Caddesi’ nde Pınarbaşı Şehitliği mevcut. Burası 5 aydır tadilatta. Bu çalışmalar sırasında kaldırım inşaat malzemesiyle işgal edilmiş durumda. Üstelik bu kaldırım Osmangazi İlköğretim Okulu önünde. Burada günde en az 3-4 bin kişi geçiyor.

Tadilat işi Büyükşehir tarafından özel bir firmaya verilmiş. Burada inşaat başladığından bu yana kaldırımlar molozlarla kapatılmış. Her yer pislik içinde. Yapılan şikayetler sonuç vermedi. Bu caddenin başka bir alternatifi yok. Buraya acil çözüm bulunsun.

Cemal DEMİR

 

Bu da araç işgali

 

Fomara Meydanı metro istasyonuna giden yaya yolu fotoğrafı. Burası günün her saati böyle. Yolun karşısında da hem Osmangazi Belediyesi zabıta ekipleri hem Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri hem de trafik polisi bekliyor. Kaldırım işgaline karşı hiçbir müdahale yapılmıyor. Zabıtanın görevi yalnızca seyyar satıcıları kovalamak mı, yoksa medeni bir kent olma olgusunu yerine getirip, kaldırım işgallerine bir son vermek mi?

Muhammet Ensar YILMAZ

 

Her yağmurda aynı çile

 

Teknik altyapının ne kadar iyi olduğunu sağanak yağmurların ardından görmek mümkün. Şurası bir gerçek ki şehrimiz her sağanak yağmura adeta teslim olmakta. Caddeler ve tüm yollar adeta göle dönmekte. Bu durum haliyle trafiği felç etmekte. Yollardaki su birikintileri hem vatandaşların hem de sürücülerin korkulu rüyası. Bunu en son yağan yağmurlarla bir kez daha yaşadık ve gördük.

Yusuf GÜNGÖR

 

 

ŞİKAYET KUTUSU

 

Çekirge muhtarına 1 Yılda 3-4 defa işim düştü. En eski yerine gittim dosyalar içeride muhtarlık kapalı. Meğer yeni muhtar seçilip yer tutmuş. Geçen gün gittim oradan da ayrılmış, caminin yanında eski bir binaya taşınmış. Dökülüyor kokuyor. Koca Çekirge’de başka yer bulunamadı mı. Bir başka husus eski büroda dosyalar hala duruyor neden alınmamış. Birilerinin eline kişilik bilgilerimiz geçerse ne olur.

İsminin açıklanmasını istemiyor 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X