Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlü hibe desteği başvuruları başladı

Köşe Yazısını Dinle

İŞKUR geliştirdiği projelerle engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması, destek teknolojileri ile yasal kota harici istihdam sağlanması ve korumalı işyerlerinin kurulması, bunun yanı sıra engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere hibe desteği sağlıyor.

Verilen desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır.

 

 

Desteklenen Projeler

1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik hibe desteği projeleri

2- Diğer Projeler:

  • Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,
  • Engellinin istihdamını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,
  • Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,
  • Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyona yönelik projeler,
  • Ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edileceği Korumalı İşyeri Desteğine yönelik projeler olmak üzere toplam 5 proje desteği bulunmakta.

BAŞVURU YERİ VE SON BAŞVURU TARİHİ

Proje teklifleri, 9 Aralık 2022 tarihi mesai saati sona erene kadar Türkiye İş Kurumu’nun her ilde kurulu bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine veya Hizmet Merkezleri’ne bir (1) asıl ve bir (1) kopya olarak elden verilecek veya posta ile gönderilecektir. İl müdürlükleri veya hizmet merkezlerine yapılmayan başvurular dikkate alınmaz. Başvuru süresinden sonra Kuruma ulaşan projelerin postaya verilme tarihleri dikkate alınır. İl Müdürlüğü tarafından yapılacak şekil incelemesinde eksikliği olan projelere 30 Aralık 2022 tarihine kadar süre verilerek tamamlaması istenilecektir. Bu tarihten sonra eksikliklerin hiçbir şekilde tamamlanması mümkün değildir.

İŞKUR olarak hedefimiz, Türkiye’de Korumalı İşyeri sayısının artması ve zihinsel ve ruhsal engellilere yönelik istihdamın sağlanmasıdır.

Konuyla ilgili olarak iskur.gov.tr internet  sitesinden veya Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden bilgi alabilirler.

 İŞKUR

İstinat duvarı yüzünden sürücüler birbirini görememekte, kazalara sebep olmakta

Mudanya ilçesine bağlı Mürsel Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan bir durumdan bahsetmek istiyorum. Fotoğrafta da görüldüğü gibi bir anaokulunun istinat duvarı yola kadar çıkmış durumda. Aşağıdan gelen sürücü yukarıdan gelen aracı görememekte, yukarıdan gelen de aşağıdan gelen aracı görümemekte.

Haliyle bölgede sık sık üzücü kazalar yaşanmakta.

Yetkililerin bu duruma çözüm bulması gerekli. Gerek uyarıcı levhalarla gerekse de trafiği düzenleyici önlemler alınmalı diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

Mehmet Özdek

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X