Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

İstasyon çıkışına koruyucu bariyer


 

İyi günler. Fotoğrafını gönderdiğim yer Bursaray’ın Küçük Sanayi istasyonu çıkışı.
Fotoğrafta da görüldüğü gibi istasyon çıkışında herhangi bir koruyucu bariyer yok.
Bu bölgede geçtiğimiz yıllarda çok sayıda insanın hayatını kaybettiği kazalar oldu. Kontrolünü kaybedip buraya çarpacak araçlar yeni facialara sebep olabilir.
Büyükşehir Belediyesi üzücü olaylar meydana gelmeden bir an önce burada gerekli önlemleri almalı. Saygılarımla.

Emrullah KALE

Yayalar kaldırımda değil caddede yürümek zorunda kalıyor

Günay Bey, iyi çalışmalar. Söz Sizde’nin sürekli bir okuru olarak 17 Kasım 2016 tarihli  köşenizde “Kaldırım Yayalara Ait Değil mi?” başlıklı vatandaşın şikâyet yazısını okudum. Benim de nacizane bahsedilen bölgede gözlemlediğim bir durumu sizin aracılığınızla paylaşmak ve yetkililerden çözüm bulmalarını rica ediyorum.

17 Kasım tarihli yazınızda ismi geçen kişi mağduriyeti güzel belirtmiş ve ilgili firma, yazınızdan sonra gerekli düzenlemeyi yaptı. Fakat bahsetmiş olduğu yerde yani Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nde (Demiryolu Caddesi) bazı firmalar servis araçlarıyla tamamen kaldırımı kapatıyor, yaya yolu olarak hiçbir seçenek kalmadığı gibi hayati tehlike arz etmektedir. Biz yayalar caddede yürümek zorunda kalıyoruz. Ayrıca bu cadde minibüslerin geçiş güzergâhı da olduğu için trafiğin çok yoğun olduğu, öğrencilerin de çıkış saatlerinde aşırı yoğunluk görülmektedir. Cadde zaten dar, yoğun trafik, kaldırımlar araçlar tarafından işgal edilmiş, bir de üstüne akşamları öğrenci çıkış saati, iş çıkış saatini katınca bu caddenin halini düşünün artık. Yetkililerden bu cadde ile ilgili önlem almasını, hiç olmazsa yaya kaldırımlarının biz yayalara bırakılmasını istiyoruz.
Bir okur

Zemin kaygan insanlar düşüp kayıyor

Osmangazi ilçesinde perşembe ve pazar günleri kurulan Dikkaldırım pazaryeri tehlike saçıyor. Pazaryerinin zeminindeki aşırı parlaklık ve kayganlık en ufak bir ıslanmada pazara gelen vatandaşların düşmelerine neden oluyor. Bu konuda Osmangazi Belediyesi’ne başvurduğumuz halde netice alamadık. Yetkililerin bu konuya duyarlılık göstermesini bekliyoruz.

Saygılarımla.
Dikkaldırım pazarında bir esnaf

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X