Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

İstasyondaki yanlış tabela zor durumda bırakıyor

Bursaray’ın ana durak adı “Özlüce” olan istasyonu Nilüfer ilçesine bağlı Ertuğrul Mahallesi’nde yer almaktaydı. Dolayısıyla Bursaray bölgeye hizmet vermeye başladığı dönemde istasyon çıkışlarındaki yön tabelaları buna göre düzenlenmişti. Ancak geçtiğimiz yerel seçimlerle birlikte Ertuğrul ve Yüzüncü Yıl mahallelerinin arasında kalan bölüm “29 Ekim Mahallesi” adı verilerek 13 bin nüfuslu koca bir aileye dönüştü. Özellikle kentin çeşitli bölgelerinden mahalleye akraba, komşu, eş, dost ziyaretine gelen vatandaşlar, bu durakta indiklerinde “29 Ekim Mahallesi” ile ilgili olarak hiçbir ibare görmediklerinden gidecekleri yönü bulmakta zorlanıyorlar. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi özellikli mahallede “ikamet etmeyen” vatandaşlar, karşılaştıkları ve bölgeyi bildiklerini düşündükleri insanlara ve yine kolayca teyit edilebileceği gibi Bursaray’da güvenlik olarak görev yapan çalışanlara sık sık ne tarafa gidecekleri yönünde soru sormak zorunda kalıyorlar. Mevcut durağın ne yaklaşık 3 km kuzeydeki Özlüce Mahallesi ile ne de bir önceki durak olan Ertuğrul (Dörtçelik Çocuk Hastanesi) istasyonu ile alakası yoktur. Gerekli incelemenin yapılıp durak tabelalarının güncel koşullara uygun hale getirilmesi vatandaşların yararına olacağından bu çalışmanın gerçekleştirileceğini umuyorum. Saygılarımla.

Gökhan ŞENYAVAŞ

 

 

Burgaz’a devlet bankası istiyoruz!

 

Bizler Mudanya’nın eski adı Burgaz olan Güzelyalı sakinleriyiz…

Yıllardır bu beldede oturuyoruz. Beldemiz özellikle yaz mevsiminde nüfusu normalinin beş altı katına çıkıyor.

Feribot seferlerinin de başlamasıyla ilgi ve yoğunluk daha da arttı.

Fakat bununla birlikte hizmet konusunda sıkıntılar da artıyor. En çok da bankacılık hizmetlerinde zorlanıyoruz.

Bilhassa kamu bankalarının olmaması, emekli vatandaşlarımızı üzüyor. Emekli maaşlarını almak, faturalarını ödemek için sıcak ve soğuk havalarda Mudanya’ya gitmek zorunda kalıyorlar.

Burgaz halkı olarak, beldemize devlet bankasının bir şubesinin gelmesini istiyoruz.

İlgililer bu çağrımızı lütfen duysunlar…

BURGAZ Sakinleri…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X