Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

İvazpaşa’daki çöp sorunu

Olay gazetesinin 3 Mayıs  2017 tarihli Söz Sizde köşesinde ‘Bu Görüntüden Bıktık’ başlıklı bir şikâyete yer verilmiştir.

Bilindiği üzere İvazpaşa Mahallesi dik ve dar sokaklardan oluşmaktadır. Bölgenin bu fiziksel şartları nedeniyle değil çöp hazneleri, çöp konteynerleri konacak yer dahi bulunmamaktadır. Ancak yine de söz konusu sokağın evsel atıkları, bayramlar ve özel günler de dahil olmak üzere günde iki kez alınmaktadır.

Buradaki çöp sorunu çevre sakinlerinin zamansız ve açıkta kontrolsüz çöp çıkarmalarından kaynaklanmaktadır. Ayrıca çöp aracının çöpleri toplama yapıp gitmesinin hemen akabinde dahi çöp çıkarıldığı görülmektedir. Günde iki kez çöp alma işlemi dünyanın birçok yerinde dahi uygulanmayan bir çalışma olup belirtilen alanda çözüm olmamıştır.

Çöp sorunu tek taraflı çözülecek bir sorun değildir. Vatandaşlarımızın da bu konuda üzerine düşen görevi  yapması ve çöplerini, çöp toplama saatine yakın zamanlarda ağzı sıkıca bağlanmış  sızdırmaz hale getirilmiş özel çöp poşetleri içerisinde kapılarının önüne  çıkarmaları, eğer çöp toplanmışsa evlerine geri götürüp bir sonraki gün çöp toplama saatine yakın çıkarmaları gerekmektedir.

Çöp toplama saatine ve bırakma şekline riayet etmeyen ve çöplerini kendi kapılarının önüne değil de gelişigüzel bir şekilde başkasının kapısının önüne çıkararak çöp dağlarının oluşmasına neden olan vatandaşlarımız hakkında da şikâyet dahilinde Zabıta Müdürlüğümüzce işlem yapılacaktır.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

Ulucami’ye ziyaretçi akını güzel ama görevliler giriş-çıkışta uyarmalı!
 

​Hafta sonları Ulucami’de ibadet etmek şöyle dursun, içeri girip çıkmak bile çok büyük bir sorun haline gelmiş. Tarihi eser olan Ulucami’ye şehir dışından gelen ziyaretçiler aşırı yoğunluk oluşturmakta. Hele ki aynı anda yüzlerce kişinin kadınlı-erkekli karışık olarak kapılara hücumuyla giriş-çıkışlar eziyet haline gelmiş. 

Tarihi camiye yerli ve yabancı turistlerin ilgi göstermesi, ziyaret etmesi tabii ki çok güzel bir şey ama, görevliler tarafından insanlar mutlaka uyarılarak yönlendirilmeli ve bir ibadethaneye nasıl girilmesi gerekiyorsa öylece alınmalıdır ziyaretçiler de. İzdihama, kargaşaya meydan verilmemeli.

Hürmet ve saygıyla.

Şükrü Ar

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X