Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

İyiliği kirletmeyin!

Fotoğrafta görülen yer, Yüksek İhtisas Hastanesi’nin karşısındaki otobüs durağı. Yaşlı bir amca engelliler için duyarlı bir harekette bulunmuş, mavi kapak toplamak için otobüs durağına iki adet pet şişe koymuş. Uzun zamandır buraya engelliler konusunda duyarlı, iyi yürekli insanlar mavi kapak atarak kendilerince destek olmaya çalışıyorlar. Ama gelin görün ki, son zamanlarda birtakım ‘fikri engelliler’ tarafından bu pet şişelere ellerindeki çöpleri atmaya başlamışlar. İçinde ne ararsanız var. Bu kadar güzel bir harekete bile tahammülsüz kişiler var aramızda maalesef. Bu yaşlı amca, durumu fark edince bir yazı yapıştırmış pet şişenin üzerine. “Engelli arkadaşlarımız için mavi kapak topluyoruz, çöpünüzle iyiliği kirletmeyiniz!..” Ama bu iyiliği kirletmek isteyen insanlar da varmış. Sanki inat yaparcasına bu yazı yapıştırıldıktan sonra iki gün içinde çöple dolmuş, kapak atılamaz hale gelmiş. Halbuki çevrede 3 adet belediyenin çöp konteyneri var. Daha fazla yoruma ve söze gerek yok sanırım. Yetkililerimizden, bu kampanyaya destek olmaları ve iyiliği kirletmek isteyenlere fırsat vermemelerini rica ediyorum.

Saygılarımla.

Yalçın Erem

 

Bozulan kaldırım konusunda Yıldırım Belediyesi’nden açıklama

 

28/1/2017 tarihli köşenizde yayımlanan “Caddeye Asfalt Yapılırken Kaldırımları Bozdular” başlıklı, Esenevler Mahallesi Erdoğan Caddesi’nde yapılan çalışma sonucunda bozulan kaldırımlarla ilgili okur şikâyeti Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü’nce incelenmiştir.

Haberde bahsedilen yerde Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma yapıldığından ilgili şikâyet Büyükşehir Belediyesi’ne iletilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

Asfalt yenileniyor ama rögar kapakları orantısız yerleştiriliyor

 

Merhaba. Şehir merkezindeki yollar sürekli kazılıyor asfalt yama yapılıyor ve rögar kapakları ise orantısız bir şekilde yenilenen asfalta yerleştiriliyor. Daha yeni yapılan İzmir Yolu Ankara istikameti Mudanya sapağı boydan boya kesilmiş ve bırakılmış hat şeklinde. Yetkililerin ya gözünden kaçtı ya da unutuldu sanırım. İlgilenmeleri dileğiyle saygılar sunarım.

Ertuğrul Demirci

 

Sokak lambaları yanmıyor

 

29 Ekim Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi Çetin 2 Sitesi ile Cafe Caddeüstü arasında bulunan sokak aydınlatma lambaları uzun zamandır arızalı. UEDAŞ yetkililerin dikkatine sunuyor ve gerekli çalışmanın yapılmasını rica ediyorum. Yapacağınız çalışmalar için şimdiden teşekkürler.                               

Çağatay Göllü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X