Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kaldırılan otobüsü geri istiyoruz

Hasanağa TOKİ konutlarında oturan vatandaşların ulaşım çilesine halen bir çözüm bulunabilmiş değil. Buradan Çekirge ya da Devlet Hastaneleri ile Heykel’ e gitmek hem zaman kaybına hem de para kaybına neden olmakta.

Mevcut duruma göre Burulaş’ a ait 1T hatlı sarı otobüsümüz Göçmen Konutlarından geçerek üniversiteye gidiyor. Buradan raylı sistemle Osmangazi ya da Şehreküstü’ne geçiyoruz. Bu istasyonlardan indikten sonra yeniden otobüs duraklarına yöneliyoruz.

Çekirge Devlet Hastanesi ile Muradiye Devlet Hastanesi’ ne gidecek olanlar Bukartlarını bir kez daha okutmak durumunda oluyorlar. İşin bir başka sıkıntı veren yanı ise bu indi bindiler sırasında yolculardan bebekli ve yaşlı olanların zorlanması.

İsteğimiz Hasanağa TOKİ’ den Çekirge Devle Hastanesi ve Devlet Hastanesi’ nden geçerek Heykel’ e gidecek otobüsün sefere konulmasıdır. Bunun sefer aralığı saatte bir olabilir. Söz konusu böyle bir uygulama bundan 7 ay önce yapılmıştı. Ama ömrü sadece bir gün sürdü ve kaldırıldı. Neden vazgeçildiğini de bilmiyoruz. Ama aynı uygulamanın yeniden başlatılmasını istiyoruz.

Şakir AKGÜN

 

 

Soğanlı – Tabakaneler çöp sorunu

 

Bursa’nın merkezinde bir çıban olan Soğanlı/Tabakaneler bölgesinden çekilen bu görüntü tüm gerçeği gözler önüne sermekte. Ancak vatandaşların gördüğünü sorumlu olanların görmemesi anlaşılır gibi değil.

Sorumsuzca atılan çöplerden dolayı bu manzara ortaya çıkmakta. Çöpler 1 aydır burada ve gün geçtikçe de artıyor. Burayı kimse önemsemiyor ve görmezlikten geliniyor. Bu yolu kullanan yüzlerce kişi hergün berbat görüntü ve kokuya maruz kalıyor. Söz konusu alanda bir önlem alınması için yetkilileri göreve davet ediyorum.

Rıza ARSLAN

 

 

Memur adaylarının ‘çifte standart’ isyanı

 

Bizler KPSS’ de yüksek netler yapıp yetersiz kadro nedeniyle atanamayan 3,5 milyon genç memur adayıyız. Son günlerde yapılan atamalara baktığımızda bunların çoğunlukla öğretmen ve sağlıkçı ataması olduğu aşikardır. Eğer ortada adil bir dağıtım olacaksa geri kalan meslek gruplarına da aynı hassasiyetle yaklaşılmalı ve bizlere de adaleti sağlayacak şekilde kadrolar açılmalıdır.

Sınava giren 3,5 milyonu aşkın kişi varken bizlere ayrılan kadro sayısı ise lisans, ön lisans ve ortaöğretim olmak üzere toplamda 5067’dir. Bu sayı çok ama çok azdır. Bu nedenle kadro sayılarının artırılmasını ve adaletli bir dağılım yapılmasını değerli Cumhurbaşkanımızdan talep ediyoruz.

Merkezi alımdan çıkarılan kurumlar pek çok adayı mağdur ediyor. Adil olmayan mülakatlar KPSS puanlarının hiçe sayılmasına neden oluyor. Bizler alımların açıktan değil yalnızca puanlarımızın kullanıldığı merkezi atama şeklinde yapılmasını istiyoruz.

Cihat ALDIÇ

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X