Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kaldırılmayan çöpler Bursa’ya yakışıyor mu?

İyi günler Günay Bey. Bu fotoğrafı geçtiğimiz günlerde Korupark metro istasyonu girişi önünde çektim. Üç gündür bu pet şişeler ve çöp yığını olduğu yerde duruyor. Niye kaldırılmadığını da kimse bilmiyor. Ben de buradan yetkililere soruyorum. Bu çöpler niye kaldırılmıyor? Görüntü çok çirkin ve rahatsız edici. Ayrıca metropol kent Bursamıza hiç ama hiç yakışmıyor. İlgililerin bu durumu çözeceğini umuyorum.

Saygılar sunuyorum.

Lale Köseleci

 

Zaten Çöp Vergisi’ni ödüyoruz, Katı Atık Vergisi niye ki?

 

Yıllardan beri suyun kaynağı Bursamızda su kullanan ve BUSKİ abonesi olan bir vatandaş olarak su faturalarının bu kadar yüksek olması normal mi bilmiyorum.

Gönderilen su faturalarında birim fiyatların her ay yükseltilmesi yanında bir de halk tabiriyle çöp vergisi (Çevre Temizlik ve çöp vergisi) alınmaktadır. Bu verginin bir de kopyası olan yani aslında aynı anlama gelen katı atık toplama bedeli adı altında bir ücret daha alınmaktadır. Aynı amaca hizmetin farklı isimlendirmelerle tekrardan bir ücrete tabi tutulması haksızlık değil midir? Zaten verilen hizmetin bedeli ve %18 KDV’si alınmaktadır. Tekrar mükerrer hizmetten ücret talep edilmesinin mantığı nedir? İnanın anlamakta zorlanıyorum. İlgililerin buna da bir çözüm bulacaklarını umuyor, saygılarımı sunuyorum.

İsmini vermek istemiyor

 

Ericek köylüleri asfalt bekliyor

 

Büyükorhan ilçesi Ericek Köyü yolunda çok büyük çukurlar oluşmuş durumda. Bu durum yoldan geçen araçlara maddi hasar veriyor. Bölge sakinleri olarak Büyükşehir Belediyemizden acil olarak asfaltlanmasını istiyoruz. Özellikle 2,5 km.’lik bir bölüm çok sıkıntı yaratıyor.

Saygılarımla

Şaban AYDIN

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X