Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kaldırımlar dahi esnafa dar geliyor

​Karacabey sokak ve caddelerinde esnafa yaya kaldırımları dahi dar geliyor. Yola taşmışlar. Dükkânda ne var ne yok kaldırım ya da caddede. Kaldırımlar esnafa, caddeler otomobil ve yayalara kalmış. Karacabey’in sokak ve caddelerinde engelliler nasıl yürür. Engelli aracını düşünemiyorum bile. İlçenin yetkilileri hiç mi denetlemez, Zabıta ne iş yapar bu ilçede merak etmemek mümkün değil. Umarım sesimizi duyan birileri olur. Saygılarım.

Sarp Yılmaz

 

Durulmaz tabelasının dibine araç park etmek

 

Fotoğrafta görülen yer Yıldırım ilçesi Ertuğrulgazi Meydanı. Görülebileceği gibi ‘Durmak ve park etmek’ yasak tabelasının yanı. Her şoför sanırım bu trafik işaretini biliyordur. Bu araçlar muhtemelen yakındaki bankamatiklere veya bankaya gelen insanlar. Ancak bu tabelanın buraya konulmasının sebebi de hemen yanındaki otobüs durağı. Çünkü, bu bölgeye araç park edildiğinde (5 dakikalığına da olsa) otobüsler buradaki otobüs durağına yanaşmakta zorlanıyor ya da hiç durağa giremiyor. Yetkililer bir zahmet buraya çözüm bulabilirlerse, mesela buraya delinatör veya beton mantar monte etmek gibi, hem otobüsler kendi duraklarına yanaşabilecekler hem de durakta bekleyen yolcular bir o tarafa bir butarafa koşuşturmayacaklar. Bankamatikte işi olan da bir zahmet iki adım ötedeki sokağa aracını bırakabilir.

İsmini vermek istemeyen bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X