Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kamyon ve TIR’lar yasak dinlemiyor

Organize sanayi bölgesinde çalışmaktayım. Bölgeye kamyon ve tırların belirli saatlerde giremeyeceği yazılı tabelalar olmasına rağmen bu kurala uyulmuyor. Özellikle akşam sıkışık olan trafik kamyon ve tırların da olmasıyla daha kötü oluyor. Benim gibi bu durumdan şikayetçi olan bir çok insan vardır diye düşünüyorum. Fotoğrafta da görüldüğü üzere 16:00 ve 20:00 saatleri arasında sanayiye kamyon ve tır giremiyeceği tabelalar ile belirtilmiş. Fakat bu uyarıya hiçbir şekilde uyulmadığı gibi 2 şeritli olan yolun 1 şeritine de kamyon ve tırları park edip akşam iş çıkış saatinde yoğun olan trafik daha da keşmekeş hale geliyor. 2 km’lik yolu 15-25 dk arasında gidebiliyoruz. 155′ i aradım bu durumdan ötürü belediyeye şikayet etmem gerektiğini söylediler.

Bu uyarı tabelalarının düşünülmesi iyi bir fakat denetleme yapılmadığı zaman hiçbir anlamı kalmıyor. Bölgeye akşam iş çıkış saatlerinde trafik polislerinin uygulama yapıp kurala uymayan araçlara ceza kesilmesini istiyoruz. Bu konuya artık organize sanayi yönetimi mi, belediye mi yoksa polis mi el atacak bilmiyorum. Ama sizlerin sayesinde sesimizi duyurarak bu sorunun hallolmasını istiyoruz.

Ufuk K.

 

Nilüfer’den ‘çağrı mektubu’ cevabı

 

17 Mart 2016 tarihinde köşenizde yayınlanan ‘Emlak vergi borcu açık mektupla mı istenir’ başlıklı yazı üzerine gerekli inceleme yapılmıştır.

Belediyelere ait alacakların tahsili ve ödemeye çağrı dökümleri, 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanun hükümlerine göre uygulanmaktadır. Nilüfer Belediyesi’nin Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Takip Bürosu belediyemize borcu olan bütün mükelleflerine ödemeye çağrı mektubu göndermektedir. Yıllardır olduğu gibi 2016 yılında 41 bin 733 adet borçlu mükellefe ödemeye çağrı mektubu gönderilmeye devam edilecektir.

Belediyemizce gönderilen çağrı mektupları diğer kurumlarda olduğu gibi gönderilmektedir. Çağrı mektupları kesinlikle kişinin borçlarını gösterecek şekilde açık olarak gönderilmemektedir. Yıllardır binlerce vatandaşımıza yapılan tebligatlara şimdiye kadar hiçbir tepki gelmemiştir. Kurumumuzun bu şekilde suçlanması ve karalanmaya çalışılmasının art niyetli bir davranış olduğu ortaya çıkmaktadır.

Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

 

UÜ’de kan vermek mesele

 

2 Mart tarihinde Tıp Fakültesi Üroloji Bölümünde muayene oldum. Ama daha önce ınternet üzerinden 2 ay önce randevu almama karşın yaşadığım olayı anlatmaya çalışacağım. Sabah 08.30 olan randevuma gittim. 20 kişi bekliyordu. 08.35 da kapı açıldı. Herkes bir hücum içeri girerek sıra oluştu. Muayene oldum, doktor kan vermemi istedi. Merkez lab. Herkes sıra alıyor ben de aldım. Sonra başka sıraya. Sıra bana geldi, görevli baktı inceledi, dedi en son arkadaşa gidin, tüp verecek. Gittim arkadaş baktı inceledi tüp verdi. Sonra ‘1 nolu odaya gidin’ dediler. Gittim içerisi boş. Ekranda 19 yazıyor bekledim bekledim. Değişmiyor, girdim anlattım durumu ‘gel’ dedi, gittim kanımı verdim. Bir kan vermek için o kadar sıra alıp sıraya girdim ki, anlatamam. 5 kişiden sıra almışım. Dikkat ettim banko arkasında ve odalarda görevlilerin bir bölümü sohbet etmekte. Bir de personel eksikliğinde bahsedilir, gereksiz bir iş akışı yaratılmış, sanki birilerine iş bulunmuş.

İsminin açıklanmasını istemiyor

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X