Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kanalizasyon 30 daireyi tehdit ediyor

Yıldırım İlçesi, Davutkadı Mahallesi, Dutlu Sokak, No:21/1, Küçüktepe Apartmanı sakiniyim. Daha önce, oturduğumuz binanın üst sokağında (Gencer Sokak) bulunan iki eski evin kanalizasyon gideri binamızın altından verilmiş. Yine Gencer Sokak’ta 8 ay önce yapımı tamamlanan inşaata ait apartmanın kanalizasyon gideri tepkilerimize rağmen bahsettiğimiz eski kanalizasyona bağlanmıştır.

Kanalizasyon tıkalı olduğundan ve kanalizasyon eski (künk) borulardan oluştuğundan yeni apartmanın (12 daire) yükünü kaldıramamaktadır. Aynı sokağa yeni binalar yapılacağından sorun daha da artacaktır.

Şu anda kanalizasyon gideri binamızın arka bahçesine akıyor olup kanalizasyon kirliliği sağlığı tehdit edecek boyuta ulaşmıştır. Bahçeye bakan yaklaşık 30 daire sakini bu kirliliğe ve kokuya maruz kalmaktadır. Ayrıca evlerinin pencerelerini dahi açamamaktadır. 

Bizler Küçüktepe Apartmanı sakinleri olarak bahçemizden ve apartman altından geçen kanalizasyon borularının kaldırılmasını ve üst sokağın kanalizasyonunun Gencer Sokak’tan direkt olarak ana hatta bağlanmasını istiyoruz. Daha önceden BUSKİ’ye ve Yıldırım Belediyesi’ne defalarca başvurmamıza rağmen sorunun çözümüyle ilgili her hangi bir adım atılmamıştır. Sadece gelenler gözlem yapıp, fotoğraf çekip gitmişlerdir.
Bahsettiğimiz gibi sorun sağlık açısından daha da büyüyeceğinden acilen gereğinin yapılmasını arz ederiz.

İsmail TURHAN

 

Metro bölgesi panayıra döndü

 

Başka şehirden gelen misafirlerimi bu güzide şehrimizde gezdirmek istedim. Aldım misafirleri, tarihi ve turistik yerlere götürdüm. Çok memnun kaldılar. Son olarak da Kent Meydanı bölgesine götürdüm. Keşke götürmez olsaydım.

Aman Allah’ ım bu ne çirkinlik. Osmangazi metro istasyonunun bulunduğu bölge tam bir karmaşa içinde. Alan alan değil sanki panayır yeri. Herkes sergi açmış, Allah ne verdiyse satıyor. Ne düzen var ne de disiplin. Oradaki dükkanların önüne sergiler açılmış, insanlar yürüyemiyorlar. Olur mu böyle rezillik. Gittiğimize de misafirlerime gösterdiğimize de pişman olduk.

Bu yerler neden denetlenmiyor. Bu şehrin belediye zabıtaları neden ilgilenmiyor. Mesai saatleri dahilinde bu bölgeye istediğiniz gibi sergi açmak böyle kolay mı? Müdahale edilmemesi anlaşılır gibi değil. Vergisini veren de vergisini vermeyen de, işini bilen de bilmeyen de burada istediği gibi haraket ediyor. İnsanları rahatsız eden çirkin bir görünüm var.

Sayın yetkililer derhal bu duruma son verin. İnanıyorum ki bu konuyu hassasiyetle inceleyip en kısa zamanda gereken müdahaleyi yapacaksınız. Göstereceğiniz bu hassasiyete şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Ali Rıza EYÜPOĞLU

 

Ormanda hatalı park tartışmaları

 

Atatürk Kent Ormanına arasıra öğrenci götürüyorum, piknik için güzel bir yer. Fakat gelen ziyaretçilerin araçlarını piknik alanına gelişi güzel bırakması çıkış yapacak araçlara sıkıntı yaşatıyor.

Alanın içinde korna sesleri yükselmekte, tartışmalar yaşanmakta. Alan güvenliği ise maalesef müdahale etmemekte, ilgisiz kalmakta. İlgili makamlardan çözüm bulmasını talep ederim

Yunus TAŞDELEN  

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X