Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kanalizasyon hattı yenileme çalışması tamamlanacak mı?

Günay Bey merhaba… Görükle Göçmen Konutları bölgesinde ikamet etmekteyiz. Bizlerin geçtiğimiz yaz aylarından beri Göçmen Konutları ve buradaki yeni yerleşim yerlerinin kanalizasyonunda meydana gelen sıkıntı ve sorunlar ile ilgili BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne birkaç defa bildirdim. Valiliğimiz Çevre Müdürlüğü’ne de yazdım bu sorunun çözülmesi için. Sağ olsunlar yetkililerimiz ilgilendiler. Ve kasım ayında mahallemizde kanalizasyon yenileme çalışması başladı. Mevcut hattın bir kısmı yenilendi. Bir kısmı yenilendi diyorum çünkü, fotoğraflarda da görülebileceği gibi, hattın devamı bölgedeki tarlalara, boş arazilere bırakıldı. Tarlalara kanal açıldı ve şu an bölgenin kanalizasyonu açıktan akıyor. Yani çalışma yarım kalmış gibi görülüyor. 

Yetkililerimiz bu yenileme çalışmasını tamamlayacaklardır diye düşünüyorum. Bu kanalizasyonun araziye verilmesi çevre ve toplum sağlığı açısından oldukça risklidir sanırım.

Saygılarımla.

Sönmez Erbil

 

 

Uludağ Üniversitesi’ndeki gişeler ve hız kesiciler

 

Uludağ Üniversitesi’nde önceden para alınan gişeler malumdur ki artık işlevini görmüyor ama hâlâ daha oldukları yerdeler ve kazalara davetiye çıkarıyorlar. Acilen bunların kaldırılması gerekiyor.

Bir diğer konu ise Üniversite’nin girişinden acil girişine kadar toplam sekiz adet hız kesici set bulunuyor. Üstelik bunlar büyük setlerden. Hastaneye gelen ambulans kaç dakika kaybeder bu setlerden hiç düşünülmemiş mi acaba? Tahminim bir buçuk kilometre bile yoktur. Bence acilen bu setlerin kaldırılması gerekiyor. Çünkü Üniversite’nin her tarafında mevcut bunlar. İyi günler.

Mehmet Altınova

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X