Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kar küreme sorumluluğu…

Uygarlık, medeniyet, sivilizasyon adına ne derseniz deyin, aslında insanları hizaya getirme olayı. Geçenlerde gazetede okudum, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’ye evinin önündeki karı küremediği için belediye 50 dolar ceza yazmış. Haberden öğreniyoruz ki, herkes kendi evinin önündeki karı temizlemekle yükümlü.

Niye?

Çünkü ana arterleri zaten yerel yönetimler hallediyor ve…

Kar yağdığında asıl büyük sorun ara sokaklarda, kaldırımlarda falan yaşanıyor.

Bizde bu tip bir düzenleme için ‘her sorunu hallettik de ona mı kaldık!’ yorumu yapılabilir belki ama…

En azından esnaf, alışveriş merkezleri, herkesin girip çıktığı kafeteryalar, kahvehaneler vs bu işe el atabilirler diye düşünüyorum.

Adnan Oruç (ODTÜ mezunu)

 

Daha dakik ulaşım için birkaç öneri

 

 

Bursa’da toplu ulaşımın daha da iyileştirilmesi için birkaç önerim var. Bir tanesi, trenlerde olduğu gibi otobüslerde de yönlendirme ekranlarının olması. İstanbul’da bu sistem var. Otobüsün içindeki ekrandan nerede olduğunuzu, geçen durağı, gelecek durakları görebiliyorsunuz. İkinci önerim, daha iyi bir çalışma gerektirebilir. İnsanlar duraklarda gereksiz beklemesin diye getirilebilir bu sistem. Akıllı cep telefonları için uygulama yapılabilir. İnsanlar, bulundukları yerden hangi toplu ulaşım aracının, nerelere, hangi saatlerde gideceğini görebilir bu sistem sayesinde. Bunun pek çok faydası var. Hem duraklarda gereksiz beklemezsiniz, hem hangi araç nereye gidiyor sormanıza gerek yok. Burulaş ve Büyükşehir Belediyesi bu önerileri dikkate alır umarım.

Elif Çelik

 

Karaman Çarşamba pazarının yeni yere ihtiyacı var

 

Mevcut basamaklı pazaryeri mahallede trafiğin en yoğun olduğu noktada kuruluyor. Pazarcıların kamyonetleri, otomobiliyle alışverişe gelenler, caddenin normal trafiği ve tam da pazarın önündeki otobüs durağı çarşamba günlerini kâbusa çeviriyor. Caddedeki iki yönlü akış trafiği tıkıyor, ne gidiliyor, ne geliniyor. Kavşaktan ileriye ve sağ yana Bursa-Mudanya ve Bursa-İzmir yollarına çıkmak isteyenler çarşamba günleri cehennem azabı yaşıyor.

Mevcut pazar için bölgede, modern bir düzenleme içinde oluşturulacak yeni bir yer bulunamaz mı?

İsmail Hacıbeyoğlu

 

Başaran girişine asfalt beklentisi

 

Başaran Mahallesi’nde, Altıkurnalar Camii karşısında, eski pazar girişinde bundan 3 ay önce başlatılan yağmur suyu tahliye hattı hâlâ tamamlanamadı. Döşenen boruların üzeri toprakla kapatıldı ama her yan hem çamur oldu, hem çukurlar ve tümsekler oluştu. Binek araçlar geçemiyor, yayalar çamurda yürüyor. Bir an önce asfalt döşenerek eski Başaran Pazarı girişinin mahallemize yakışır hale getirilmesini istiyoruz.

Mahalle sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X