Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Karanlıkta kalan sokaklar

Kötü hava koşullarının etkisi sadece ulaşımda değil aydınlatmada da kendini gösterdi. Osmangazi’ ye bağlı Şahabettinpaşa Mahallesi’nde kimi sokaklar geçen yılın son günleri ile bu yılın ilk 10 gününü karanlıkta geçirdi. Çeşmeci Sokak, Kanara Sokak, Şekerci Sokak ve Çakmak Sokak’da aydınlatma direklerinde lambalar henüz yanmış değil. Bu sokaklardan 3′ ünün Altıparmak Caddesi’ne çıkmakta oluşu sıkıntının boyutunu daha da artırmakta.

Lambalardaki arızanın giderilmesi konusunda aradığımız UEDAŞ’ ta telefona bakan görevliye durumu aktardık. Aldığımız yanıt ise güler misin ağlar mısın türündendi. Arızayı giderecek ekip isteğimize görevli şu karşılığı veriyordu: Hava muhalefeti dolayısıyla gelemedik.

Halbuki bu sokakların elektrik kurumuna uzaklığı 700-800 metre mesafede. Yani öyle aman aman bir uzaklık da söz konusu değil. Aynı zamanda bir elektrik abonesi olarak sorma gereğini hissediyorum: O zaman faturalar da hava muhalefeti dolayısıyla gecikecek mi? Yoksa yine zamanında mı gelecek. Ahh keşke arıza ekibi de faturalar gibi hava muhalefetine takılmasa.

Demir T.

 

Durağımız var otobüsümüz yok

 

Gürsu’ da yerleşime açılan TOKİ konutlarının yaşadığı sıkıntıları ısrarla dile getirmemize rağmen çözümü konusunda bir arpa boyu yol alınmış değil.

Sözü fazla uzatmadan geride bıraktığımız karlı günlerde yaşadıklarımızı kısaca aktaralım: Karın yağmasıyla beraber yollarda perişan olan vatandaşlar. Okulda rehin kalan öğrenciler, saatlerce kesilen elektrik. Ulaşım tamamıyla felç. Evine çıkan nasıl ineceğini, evindeki nasıl çıkacağını düşünüyor. Burası Gürsu TOKİ. Aylardır yol istemekle ne kadar haklı olduğumuz ortada. Durağımız var otobüsümüz yok. Başta ulaşım sorununun çözümlenmesi için daha böyle kaç kış geçirmemiz gerekiyor?

TOKİ Gürsu sakinleri

 

Komşu gürültüsü bitecek mi?

Apartman ve sitelerde zaman zaman mahkemelere dahi taşınan tartışmalara neden olan ‘’komşu gürültüsü’’ ne değinip çözüm yolunu göstereceğim. İnşaat sektöründeki yoğun rekabet hepimizce malüm. Bu durum rakiplerinin önüne geçmeye çalışan firmaları yeni arayışlara yöneltiyor. Yeni konut projelerinde tavan, taban, cam ve duvarlarda, ses yalıtımına özel önem verilmesiyle birlikte gürültüden eser kalmamakta. Yeter ki, firmalar maliyetten kaçınmasın. Kat aralarında ses emme özelliği olan 30 santimetrelik beton kullanılması, yan daireler arasında da ortak duvarı minimum seviyede tutarak, ses yalıtımını sağlanmasıyla gürültü geçişini engellenebilmekte. Tuvalet ve banyoların pis su giderlerinde de diğer dairelere ses gitmesini önleyen malzemeler kullanıldığında. elektrikli ev aletlerinin, televizyonun, köpek ya da diğer evcil hayvanların gürültüsü, artık komşuyu rahatsız etmeyecek. Evde düğün yapsanız komşunuzun haberi bile olmayacak.

Nihat ASLANTAŞ

 

Güvercin için Nilüfer’e teşekkür

 

Tuna Caddesi’nde dükkanımızın önüne düşen uçamayan güvercini biz esnaflar aldık, yem ve su verdik. Sonrasında napalım derken belediyeyi aradık. Sağolsunlar hemen ilgilendiler ve gelip güvercini aldılar. Bu duyarlılığından dolayı Nilüfer Belediyesine ve çalışanlarına teşekkür etmek istedim.

Zeki BAYRAM

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X