Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Karayolları ve bitirilemeyen yol

Bursa-Doğancı Barajı arası Orhaneli Yolu yapım çalışmaları nedeniyle; adeta maddi ve manevi olarak büyük bir mağduriyet yaşamaktayım. Yol güzergahına asılan tabelalarda projenin teslim tarihi 2014 olarak belirtilen ‘yol çalışması’ ne yazık ki hala tamamlanamamıştır. Yolun virajlı olması, çalışmalar nedeniyle uzun süredir çift şerit olduğu halde tek şerit halinde araç seyrinin gerçekleşmesi yolu bilmeyenler açısından adeta kazalara davetiye çıkarırken, yolu bilenlerin de hayatını tehlikeye atmaktadır. Ayrıca; yolda meydana gelen göçükler de insan hayatını tehlikeye atmakta.

Bölgede ikamet eden ve ne yazık ki her gün bu yolu kullanmak zorunda kalan bir vatandaş olarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 74. Maddesi gereği;

Proje şu an hangi aşamadadır ve bitiş tarihi nedir?

Projede yol güzergahının son hali nedir?

Bursa-Doğancı Barajı arasındaki bölüm, hangi tarihte tamamlanacak?

Projenin bir türlü tamamlanamamasının asıl sebebi nedir?

Projenin tamamlanamamasından kaynaklı yaşanan maddi ve manevi mağduriyetlerden kim sorumludur? Merak ediyorum.

Yaklaşan olumsuz hava koşulları nedeniyle; yeni facia ve mağduriyetlere sebep olacağını düşündüğüm yol çalışmasına ilişkin yukarıdaki sorularımın yetkililerce ivedilikle cevaplanmasını arz ediyorum. Saygılarımla;

Sinem ATASEVER

 

Yarım bırakılan temizlik

 

Çekirge Meydanı Hamam Caddesi’ndeki tarihi binanın önündeki rögarlar tam tamına 6 aydır tıkalıydı. BUSKİ’ ye defalarca telefon ettik. Hatta 2-3 kez incelemeye geldiler fakat her seferinde bir çalışma yapılmadan geri döndüler.

Neyse ki geçen hafta yeniden gelinmesi suretiyle tıkalı rögarlar temizlendi. Ancak tam yağmur sularının aktığı yeri yani caddenin köşesindekini temizlememişler. Tam anlamıyla bir ihmal söz konusu.

Tıkanma ihbarını aldıktan 6 ay sonra kocaman araçla 3-4 işçiyle gelip yarısını temizlemeden gitmek nasıl oluyor? Doğrusu benm aklım almadı. Bilen varsa izahını yapabilir.

Osman ÖKSÜZ

 

Şehir içi servis ve gece tarifesi cevabı

 

06/11/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde38/G’ de gece tarifesi “ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir. Şehir içi trafiğinin çok yoğun olduğu ilimizde şehirlerarası otobüs firmalarının şehir içi servisleri, UKOME Kurulu tarafından alınan karar gereği iptal edilmiştir. UKOME Kurulu kararı gereği 00:00-06:00 saatleri arasında, Burulaş işletmesinde çalışan 38/B, 38/G, 38/D ve 97/G no.lu otobüslerle, öncelikle Bursa Şehirlerarası Terminali’ni kullanacak yolcuların mağdur olmamaları için, ana yolları kullanmak suretiyle güvenli ve düzenli ulaşım hizmeti verilmektedir. Gece hatlarının işletme saatleri dışında çalışması ve uzun hatlar olması nedeniyle uzun hat tarifesi uygulanmaktadır. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X