Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kavşak kapandı vatandaş mağdur oldu

Bursa her geçen gün büyüyor… Bununla birlikte ulaşım sorunu da vatandaşları çileden çıkaracak boyutlara ulaşıyor. Bu yetmezmiş gibi bir de yapılan anlamsız güzergâh değişiklikleri insanları mağdur ediyor.

91 No’lu Kestel-Terminal ve 91/G No’lu Gürsu-Terminal hatlarının güzergâhı ansızın değiştirildi. Buna gerekçe olarak Eski Gemlik Yolu’ndaki Hipodrom Kavşağı’nda yaşanan sıkışıklık gösterildi.

Kestel ve Gürsu güzergâhından gelen otobüsler Gökdere Bulvarı’ndan girip Atıcılar’dan yine eski Gemlik Yolu’na çıkıp Terminal’e gidiyor. Burada sorun yok. Ama dönüş yolunda yani Terminal’den gelirken yapılan değişiklik bölgedeki okullara ve spor tesislerine gidenlerle birlikte mahalle halkını mağdur etmiş durumda. Öyle ki kavşak kapatıldığı için Terminal’den gelen bu otobüsler İnönü Caddesi’ni takip ederek Büyükşehir Belediye Sarayı önünden Ankara Yolu’na çıkıyor. Zaten birer gidiş geliş şeridi olan ve günün her saatinde trafik yoğunluğu bulunan bu caddeye yeni bir yük bindirilmiş oldu.

Terminal otobüslerinin Atıcılar-Gökdere Bulvarı güzergâhından çıkarılması kararı hangi akla hizmet alınmış anlamak mümkün değil. Eğer kavşak yeniden düzenlenmeyecekse (ilgililer baksın yine birçok araç yasak dönüş yapıp trafiği sıkıştırıyor) bu otobüsler açılan yeni yolu takip ederek BTSO Eğitim Vadisi önünden devam edip, Atıcılar Spor Vadisi’ni takip ederek eskisi gibi Gökdere Bulvarı’ndan Ankara Yolu’na çıkabilir. Böylece otobüslerden çok daha fazla insanın da faydalanması sağlanabilir.

Sorunlar kavşak kapatmakla değil, çözüm bulmakla hallolur.

İlgililere duyurulur.

Mahalle sakinleri, öğrenciler ve spor tesislerini kullananlar olarak bu talebimizin değerlendirilmesini istiyoruz.

Not: BURULAŞ’ın internet sitesindeki otobüs güzergâhları tarifesinde 91 ve 91/G No’lu otobüslerle ilgili hâlâ eski güzergâhın yer aldığını hatırlatırız.

Bir grup bölge sakini

 

Gürültü kirliliği vatandaşı rahatsız ediyor

 

Günay Bey kolay gelsin, köşenizin müdavimiyiz. Sizden mahalle olarak bir ricamız var, yetkililere sesimizi siz duyurursunuz. Biz Setbaşı, Namazgâh ve İpekçilik çıkışı sakinleriyiz, semtimizde faaliyet gösteren bir binanın çatı katında bir kafe var. Burası son zamanlarda gece yarılarına kadar canlı müzik yayını yaparak adeta bir gece kulübü gibi çalışmaktadır. Gece 1, 2’ye kadar müzik devam ediyor. Bunlar için millet, vatandaş rahatsız oluyor mu, hasta mı var, işe gidecek mi var hatta arka sokakta askeri gazino var. Askerler uykusuz mu kalacak umurlarında değil. Sizden ricamız, bizlerin bu sorununu şehrimizi yönetenlere duyurmanız ve bir çözüm bulmalarını sağlamanız. Bizim semtimizin sesi olduğunuz için çok teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.

Mahalle sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X