Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kentsel dönüşüm için yıkılan yerler birilerinin atık alanı haline dönüşüyor

Şehrimizde kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. Eski binalar, yeni, sağlıklı, depreme dayanıklı binalar yapılmak üzere yıkılıyor. Ancak fotoğrafta da görülebileceği gibi, yıkılan binalar uzun bir süre hafriyatıyla veya hafriyatı bittikten sonra boş kalıyor. Bu da bazı kendini bilmezlere çöplük alanı oluyor. Şehrin birçok yerinde böyle çirkin manzaralar görmek mümkün artık. Bu kötü manzaranın yaşandığı yerlerden biri de Beşyol.

Şu an, Beşyol kentsel dönüşüm alanı savaş meydanını andırıyor. 1 yıl geçti alandaki kötü görüntüler bitmek bilmiyor. Boş alan pislik yığını. Önüne gelen atık bırakıyor.

Bu kendini bilmezleri anlamak mümkün değil. Belediyemizin belirlediği alanlar dışına kaçak hafriyat atarlar, şehrin göbeğinde kentsel dönüşüm için yıkılmış boş araziyi anında bir şehir çöplüğüne çevirirler. Çevre ve görüntü kirliliği yanında sağlıksız bir ortamın oluşmasına yol açıyor.

Büyükşehir Belediyemizin bu bölgedeki çalışmaları hızlandırması ricamızdır. 

Büyükşehir’den isteğimiz bu alanın bir an önce temizlenerek hiç olmazsa inşaat başlayana kadar tel örgüyle çevrilmesi ve yapılacak kontrollerle atık atanların cezalandırılması.

Lütfen çevreye biraz duyarlı olunsun, her boş bulduğunuz yer, sizin çöplüğünüz değildir.

Büyükşehir Belediyemizin bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğini ve böyle davrananlara gerekli cezayı vereceğini ümit ediyor, şimdiden teşekkür ediyorum yetkililere.

Saygılarımla.

Beşyol’dan bir okur

 

Sinyalizasyon lambası yerinden kopmuş

 

Gürsu Kavşağı’ndaki lambalardan biri yerinden kopmuş ya da koparılmış. Trafik yetkililerinin bir an önce buraya müdahale etmesi gerekiyor.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X