Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kentsel dönüşümde tüketimli fatura yüzünden mağdur olduk

Ataevler Umut Sitesi Kentsel Dönüşüme girdikten sonra gerek üyelerimiz gerekse yönetim olarak Çevre İl Müdürlüğü’ne şifaen, devlet destekli 18 aylık kira yardımı için müracaat ettik. Bize matbu bir liste verildi.

2015 yılı kira alma kılavuzunu da edinerek dosyalarımızı buna göre hazırladık. sitemize ilk yıkım emri de 14.03.2016 tarihinde geldi. Bloklarımız bitişik nizamlı 3. blok yıkım emri de 19.8.2016 tarihinde geldi. 2 Blok’ta oturanlar 14.3.2016 tarihinden itibaren taşınmaya başlayınca yan komşusu 3. Blok’ta oturanlar can güvenliği nedeniyle onlar da taşınmak zorunda kaldılar.

Fakat, 3. Blok yıkım emri 19.8.2016 tarihinde geldi. 3. ayda taşınan üyemiz nasıl geriye doğru yani 6., 7., 8., aylara ait tüketimli fatura getirsinler. Bu nedenle TÜKETİMLİ FATURALARI ellerinde yok. Bursa Çevre İl Müdürlüğü de TÜKETİMLİ FATURA istiyor.

Gerek 2015 yılı kira kılavuzunda ve gerekse Çevre İl Müdürlüğü’nden elden aldığımız kira alma listesinde de Tüketimli Fatura açık, anlaşılır bir şekilde yazmadığı için üyelerimiz gereken tedbiri alamadılar. Sitemizde oturanların yaş ortalamaları yüksek. Yaşlı, hasta olanlar var. Bunu bilmelerine imkân yok. Bu nedenle mağduruz.

Emekli maaşlarımız takdir edersiniz ki ödediğimiz kiralara yetmiyor. Sayımız oldukça fazla. İl Müdürlüğü’ne dertlerimizi ilettik, pek çözüm odaklı davrandıklarını söylemek zor. Ocak 2017 tarihinden itibaren dosyalarımızı Çevre İl Müdürlüğü’ne teslim ettik, Tüketimli Fatura hariç diğer belgelerimiz tamam fakat iki aydır dosyalarımız işleme girmedi. Bu yüzden Ocak 2017 başından beri kira yardımı alamıyoruz. 18 aylık kira desteği devletimizin bizleri mağdur etmemek için ve riskli binalarda oturmamak, bizleri teşvik için yapmıştır. Sitemizin ilk yıkım emri gelen 2. Blok için 14.3.2016 tarih olarak işleme tabi tutulursa sorunlarımız tamamen çözülür.

Mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililerden yardım talep ediyoruz.

Bu işin acilen bir çözüme ulaşmasını bekliyor ve rica ediyoruz.

Saygılarımızla.

Ataevler Mahallesi

Ata Cadde Umut Sitesi Site Yöneticisi

Ali Rıza Yıldırım

 

Engelliyim kaldırımları kullanamıyorum
 

Gemlik’te ikamet eden engelli bir vatandaşım.

Gemlik Kumla (Küçükkumla) Mahallesi Cankurtaran Caddesi üzerinde 7. durak bölgesinde bulunan esnafın kaldırım işgali yüzünden bu kaldırımı engelli bir vatandaş olarak kullanamıyorum. Çünkü kaldırım, bölgedeki esnaf tarafından tamamen kapatılmış durumda. Ne yazık ki, hiçbir uyarı ve denetleme yok. Yetkililere, Söz Sizde köşesi aracılığıyla sesleniyor ve çözüm bulmalarını rica ediyorum. Saygılarımla.

Gemlik’ten engelli bir vatandaş

 

Bu nasıl park etme şeklidir!
 

Fotoğraftaki yer, Erikli’de Ziraat Bankası önü. Yapılan hatalı ve yasak bir park etme şekli. Sürücüleri çileden çıkarmaya, trafiği altüst etmeye yetiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X