Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kestel tabela ile avutulmasın

Yıllardır Kestel’ imizin gündeminde olan iki önemli projeden halen bir ciddi ses yok. Bu gidişle insanın aklına projelerin rafa kaldırılmış olabileceği ister istemez gelmekte.

Devlet hastanesi için herşeyden önce, yer olarak yoğun trafik ve zehir kusan tekstil boyahaneleri arasındaki eski Sarıyer alanının seçilmiş olmasına anlam verilebilmiş değildir.

Daha üç dört yıl önce eski Aşkpınarı mevki hastane yeri olarak belirlenmişken, buradan neden vazgeçildiği konusunda kamuoyu bilgilendirilmemiştir. Bugün hastane için belirlenen yerde ‘hastane alanı hayırlı olsun’ tabelası bir yıldan fazladır durmakta ve adeta vatandaşla alay edilmektedir.

Bir diğer konu üniversiteye gelince. Kestel’ imizin en önemli gündemlerinden biri üniversitenin ilçemize kazandırılmasıdır. Kestelimizin 3 milyon TL’ si dekanlığa daha kazma vurulmadan hibe edilmişken, henüz çivi çakılmaması manidardır. Burada da “tabela” ile avutma kendini göstermektedir.

İsminin yayınlanmasını istemiyor

 

Ulaşım yüzünden mağdur oldum

 

Hasanağa HOSAB Organize Sanayine Profılsan. A.Ş’ ye iş görüşmesine gittim. Görüşmem bittikten sonra belediye otobüsünün kalkmasını bekledim. Kalkış saatleri 2 saatte bir otobüs olmasından dolayı 2 saat boyunca sanayi bölgesinde mahsur kaldım.

Burulaş ulaşım hattını aradığımda telefona çıkan görevliye derdimi anlatırken bana söylediği “ kendinizi saatlere göre ayarlayın” oldu.

Bir vatandaş olarak benim 2 saatlik ulaşım hakkımı kim neden gasp etmektedir. 2 saat otobüs bekledim ve Küçük Sanayi İstasyonuna ulaşmak için kaybolan zamanım 2 saat 55 dakikadır. Burulaş’ a 2 saat 55 dakikada Bursa’dan Eskişehir’e gidildiğini iletmek isterim. Vatandaş olarak bu konunun ciddi bir problem olduğunu söylemek isterim. Yerel yönetimlere vatandaşı sıkıntıya sokmayacak hizmeti düşünmelerini tavsiye ederim.

Erhan DAŞLI

 

Geçen hafta yazmıştık: Sınırlama kaldırıldı

 

Okur şikayetlerini ele alarak ilgili makamların dikkatini çeken köşemiz Sözsizde yine farkını ortaya koydu.

Engellilerin ücretsiz geçişlerine 4 seferle getirilen sınırlamayı 4 Nisan Cumartesi günü duyurmuş, yaşanan sıkıntıları aktarmıştık. Okurumuz Oktay Özyurt’ un Burulaş’a hitaben “hiçbir yasal dayanağı olmayan ve hatta yazılı bir karara bile ihtiyaç duyulmayan bir oldu bitti ile uygulamaya geçilmiştir” diyen sözlerini de içeren soruna genel hatlarıyla yer vermiştik. Bu arada engelli dernekleri de basın açıklaması yapmışlardı.

Engelli dernekleri, engelli vatandaşların toplu taşıma araçlarında günlük kullanım hakkının tekrar sınırsız olduğunu sosyal medyadan duyurarak, yetkililere teşekkür etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X