Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kestel’e üniversite vaadine ne oldu?

Hatırlıyorum da, Bursa Teknik Üniversitesi’nin Kestel’e yapılacağı açıklandığında, haber büyük heyecan yaratmıştı. AK Partili belediye bunu gururla duyurmuş, ilçenin çeşitli noktalarına, bilboardlarına afişler asılmıştı. Ancak aradan yıllar geçti, henüz ortada bir şey yok. En son, hatırladığım kadarıyla zemin etüdü yapılacağı kaydedilmişti. Ama inşaat çalışmaları başlamış değil.

İnsan tabii düşünmeden edemiyor, ‘Ortada bir sorun mu var?’ diye… Yerle ilgili bir sıkıntı mı var? Kamulaştırma için ya da inşaat için para mı yok? Yoksa lobilere kurban mı ediliyor üniversite?

Bir sorun varsa bilelim, yoksa da bilelim. Zira bu konu Kestel için, şehrin doğu yakası için önemli. Zaten, buralar yıllarca ihmal edilmiş, en azından batı kadar standardize olmuş değil. Üniversite bu noktada toparlayıcı olabilir, belli bir seviyeye getirebilir Kestel’i ve yakın çevresini.

O nedenle bu konuyu izleyen başka Kestel Belediye Başkanımız Yener Acar ve AK Parti’nin ilgili milletvekilleri olmak üzere tüm yetkililerden, yöneticilerden açıklama bekliyoruz.

Bu konunun takipçisi olmalarını bekliyoruz. Kestel’in beklediği en önemli yatırımın üniversite olduğunu bir an olsun unutmasınlar.

Fahriye Yıldırım

Kapanan yol

Resimde görülen yer Gürler Caddesi’dir. FSM’ye bağlanan cadde.

Resimden de anlaşılacağı üzere… Yol inşaat firması tarafından bir nevi barikat yapılarak kapatılmıştır.

Merak ettiğim konu ise belediyeden bu konuda izin alınmış mıdır? Yoksa her önüne gelen rastgele yol kapatabiliyor mu? Bir vatandaş

Kavşağa girerken araç park edilir mi?

Olay Gazetesi’nin sayın ilgilileri. Ben hem belediyeyi hem trafik ekiplerini defalarca aradım, bir sonuç alamadım. Belki sizi dinlerler diye bunları yazıyorum. İzin verirseniz aracılığınızı isteyeceğim ve ilgililere sesleneceğim. Sayın ilgililer.

Merinos’tan gelip Osmangazi Belediyesi’nin önündeki batçığı geçtikten sonra Kent Meydanı’na sapmak isterseniz bunu yapamazsınız.

Tam yolun ayrılma yerinde araçlar park ediyor. Dolayısıyla orada yol daralıyor. Kent Meydanı’na doğru gitmek isteyen araçlar sıkışıp gidemediği için ana yol ağırlaşıyor, bazen tıkanıyor.

Yolun sapma yerine araç park edilmesine izin verilir mi? Bu işin ilgilisi kimlerdir bilemedim, çünkü muhatap bulamadım.

Her kimseler, o ilgililer buradan hiç geçmiyorlar mı? Onların arabaları hiç sıkışmıyor mu? Hadi Kent Meydanı’na sapmıyorlar, ana yolun tıkandığını ve ağırlaştığını da görmüyorlar mı? Lütfen sesimi duyurun. Sorumlusu kimlerse dikkat etsinler ve yolun daralmasını önlesinler.

Şinasi TEKİN

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X