Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kış geldi ve onlar sokakta üşüyor

Köşe Yazısını Dinle

Türkiye son günlerde dondurucu soğukları ve zaman zamanda kar yağışının etkisini yaşıyor.

Ancak soğuk hava ile mücadele edenler sadece insanlar değil!

Yaşamlarını sokaklarda sürdüren birçok hayvan bugünlerde adeta ölüm-kalım mücadelesi veriyor. Bu soğuklarda sokakta kalan kediler 6 saat, köpekler de 17 saat aç kalırsa donarak ölebilir.

Peki soğuk kış günlerinde sokak hayvanları için neler yapılabilir?

Sokaklarda yaşayan can dostlar için çok küçük bir hamle bile hayatta kalmaları için yeterli olabilir. İşte sokak hayvanlarına yardım etmek isterseniz yapılabileceklerinizin listesi:

Arabanızı çalıştırmadan önce tekerlekte yada motorda bir kedi olup olmadığını mutlaka kontrol edin. n İçine girebilecekleri minik bir baraka ya da soğuktan koruyacak karton sığınaklar yapın. Boş bir kartonu kuytu bir köşe de yan yatırmak bile çok büyük bir yardım olabilir. n Yaralı ve hasta olduğunu düşündüğünüz bir hayvan görürseniz, en yakın belediyeye haber verin ve takipçisi olun. Gerekirse ekipleri defalarca ikaz edin. n Mahallenizde öncü olun, herkesin evinde pişen yemeklerinden artıklarını toplayarak birkaç kaba ayırarak parklara, kuytu köşelere koyun veya en azından kendi evinizdeki artıkları sokak hayvanları için ayırın. n Kuşlar için camınızın önüne ekmek kırıntıları serpebilir ya da bahçenizdeki ağaçlara ekmekler asabilirsiniz. n Apartmanınızın kazan dairesine veya bodrumuna apartmanın sakinlerinin de onayını alarak soğuktan ve yağıştan ıslanmış kedileri alıp bakabilirsiniz.

İyi pazarlar…

 

Bu görüntüden sadece vatandaş mı rahatsız oluyor acaba?

Kent Meydanı önündeki kaldırımın hali felaket durumda. Defalarca bu sütunlarda dile getirildi bu olumsuz görüntü. Ancak, aylardır herhangi bir çalışma yok. Artık bir düzenleme, yenileme yapılması gerekmiyor mu? Yetkililerin bu durumu görmezden gelmesini anlayamıyoruz.

V. Kurtuluş

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X