Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kısıtlama gününde trafikteki yoğunluk

Köşe Yazısını Dinle

Havalar biraz ısındığı, güneş yüzünü gösterdiği gibi hemen rehavete kapılıyoruz. Öyle ki, kısıtlama gününde bile yollar araçtan geçilmez hale geliyor. Dün de kısıtlama günüydü ve kısıtlamaya rağmen Acemler’deki kontrol noktasına varana kadar Paşaçiftliği’nden başlayan bir yoğunluk vardı.

Sıklıkla bu güzergâhı kullanan birisi olarak gözlemim, dünkü araç yoğunluğunun kısıtlama gününe rağmen dikkat çekici boyutta artmış olduğu yönünde.

Mahalle içlerinden geçerken insanlar sokaklarda rahatlıkla dolaşabiliyor, maskesiz insanlar bile görmek mümkündü.

Pandemide rakamlar düşüş seyrine girse bile hâlâ risk devam etmekte.

Mutasyonlu virüs yeni bir tehlike olarak karşımızda durmakta.

Rehavete kapılmak, tedbirleri gevşetmek için henüz çok erken diyebileceğimiz bir dönemde trafiğin bu kadar yoğun olması şaşırtıcı.

Unutmayalım ki, ne kadar çok dikkat edersek bu virüs belasından o kadar erken kurtulacağız.

Kurallara, tedbirleri uymadığımız, rehavete kapıldığımız sürece de bu mücadele o kadar uzun sürecek.

 

Soğuk günlerde yapılan çalışma vatandaşı mağdur ediyor

Demirtaş bölgesinde 1 ay içerisinde toplamda 13 saati bulan elektrik kesintileri yaşandı. UEDAŞ’ın planlı bakım çalışmaları vatandaşları soğuk havalarda zor durumda bırakıyor.

Sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle, elektrikli aletleri zarar gören insanlar durumdan son derece şikâyetçi.

UEDAŞ ile iletişime geçildiğinde kesintilerin önceden planlanıp, duyurulduğunu ve bizlere daha iyi hizmet vermenin amaçlandığı şeklinde bir yanıt alıyoruz.

Site sakinleri olarak UEDAŞ’tan ricamız, hiç olmazsa soğuk günlerde insanları mağdur etmeden bu bakım, onarım çalışmalarının yapılması.

Bir okur

 

Söz Sizde okurlarının dikkatine!

Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, [email protected] mail yoluyla, Instagram ve Facebook sosyal medya hesaplarımdan da ulaşabilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X