Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Koğukçınarlılar seyyar satıcılardan sıkıntılı

Günay Bey, Osmangazi ilçesi Koğukçınar Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Mahallemizdeki seyyar satıcılardan sıkıntılıyız.

Söz Sizde köşesini sürekli takip ettiğimden, benimle aynı sorunu yaşayan bir okurunuz 23 Ağustos 2020 tarihinde ‘Koğukçınar’daki Satıcılar Vatandaşı Bıktırdı’ başlığıyla konuyla ilgili yazı göndermişti size.

Daha sonra Osmangazi Belediyesi bu şikâyet üzerine 30 Ağustos 2020 tarihinde ‘Koğukçınar’da Zabıta Düzenli Olarak Denetimlerini Yapmaktadır’ başlığıyla yanıt vermişti.

Günay Bey, maalesef mahallemizde değişen bir şey yok.

Zabıta’yı da görmüyoruz zaten.

Bu gürültü kirliliğinden oldukça sıkıntılıyız.

Hastası, uyuyon küçük çocuğu olan, vardiyalı çalışanlar var.

İnanın rahat bir uykuya hasret kaldık mahallede.

Osmangazi Belediyemizden bir kez daha rica ediyoruz lütfen bu gürültü kirliliğine çözüm bulunsun.

Saygılarımla.

Semt sakini bir okur

 

Park önüne hız önleyici önlem gerekli

Kestel Vani Mehmet Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerinde bulunan Namık Kemal Parkı’nı takip eden ve buz paten salonuna doğru giden yol üzerinde daha önce parkların giriş ve çıkışlarında araçlar hız kesiciler bulunmaktaydı.

Bulunmaktaydı diyorum çünkü yakın zamanda bu kasisler kaldırıldı.

Ve parkta oynayan çocuklar için tehlikeli durum oluştu. Çünkü dikkatsiz ve hızlı kullanan sürücüler çocukların ani çıkışlarını gözetmedikleri için kaza durumları oluşuyor. Ve buna da birkaç kez de şahit oldum.

Konuyla ilgili, Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduğumuzda Bayındırlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi UKOME kararıyla yalnızca okul önlerine kasis konulabileceği bilgisi verildi.

Ancak, böylesi kazaların olmaması, çocukların kaza, yaralanma, ölüm gibi bir sonuçla karşılaşılmaması için acilen kasislerin ihtiyaç duyulan yerlere yapılmasını veya çocukların güvenliğini sağlayacak önlemlerin alınmasını yetkililerden rica ediyoruz.

Semt sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X