Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kore gazisi babam bu davranışı hiç hak etmedi

11 Mayıs 2016 tarihinde Çekirge Devlet Hastanesi’ne saat 08.15’te Psikiyatri Bölümü’ne Kore gazisi babam Ahmet Topal’ı götürdüm. Randevumuz olmadığı için sıra aldım ve muayene sırası beklemeye başladık. Doktor gelip muayeneye başladığından bir süre sonra biz sırada beklerken babam kalkıp konuşmaya, hareketleriyle etraftaki hastaları rahatsız edince hasta yakınları doğal olarak rahatsız oldu. Ben de hasta kayıt yapan görevliye hastanın durumunu iletip bize bir öncelikte bulunmasını talep ettim. Aldığım cevap: “Bekleyin, alacağım”. Bekledik. Bir süre sonra babam yine aynı hareketleri yapınca diğer sırada bekleyen hasta yakınları ve hastalar “Biz sıramızı veriyoruz. Siz önce girin. Zaten 65 yaş üstü hastaların sıra önceliği var. Girin bir an önce muayene olsun” gibi bir nezaketle sıralarını verdiler. Yine içerideki görevli bayana durumu izah ettim. Yine kabul etmedi. Bu esnada babam oturduğu yerden kalkıp içeri girmek için kapıyı açınca Oradaki görevli bayan “Çık. Çık dışarı” diyerek yüksek sesle bağırdı.

Bu vatan için Kore’ye savaşa gönderilmiş bir gazi. Aynı zamanda devletin resmi kurumunda 25 yıl hizmet etmiş 86 yaşındaki psikolojisi bozuk hastaya bu hareketlerin yapılmasının uygun olmadığını düşünüyorum. Ben de orada karşılık verebilirdim görevliye. Ancak ben de 55 yaşında devlete 34 yıl hizmet etmiş birisi olarak terbiyemi muhafaza ettim. Karşılık vermedim.

86 yaşında bir Kore gazisi bu davranışı hiç haketmedi.

Konunun ilgilileriyle istenirse görüşebilirim.

Bu arada, doktorumuz Sayın Suhatay Hakan Kara’ya da ayrıca teşekkürü borç biliyorum.

Saygılarımla.

Lütfi TOPAL

 

Gürsu kavşağında otobüs durağa yanaşamıyor

 

Köşenizi sürekli takip eden bir okur olarak çok defa otobüs duraklarına park eden araçlarla ilgili şikâyetleri okudum. Ne yazık ki, hiçbir şeyin değişmediğini görüyorum.

Kendim de her gün işe giderken otobüsle Ankara yolu istikametini kullanıyorum. Ve sürekli otobüs duraklarını gözlemliyorum. Bu kadar yazıya rağmen gördüğüm şu ki, hâlâ otobüs durakları kendini buranın sahibi zanneden kişiler tarafından işgal edildiğini görüyorum. Özellikle Gürsu kavşağındaki otobüs durağına bir gün dahi otobüs girmez mi? Hayır. Otobüs kendi durağına girip yolcu alıp indiremiyor. İlla yolun ortasında durmak zorunda kalıyor. Çünkü durağa yine birileri araçlarını park etmiş. Bazılarında ise şoförü içinde, otobüs yanaşacak durağa, umurunda bile değil.

Yetkililerin ve ilgililerin bu konuyla ilgileneceğini umut ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Bir okur

 

Bu çukurlar ne zaman kapatılır?

 

İznikli biri olarak hafta sonu geldiğim memlekette, Yenişehir kapı tarafı Atatürk Caddesi yol ve kaldırım 1 metre derinlikte yer yer 3 metre genişliğinde çukur açılmış. Güzel bir hizmet başlamış ama her nedense yarım kalmış. İznik gibi turistik bir yere böyle görüntüler hiç yakışmıyor. Daha 20 gün önce aynı caddenin İstanbul kapı tarafından lüks bir araç böyle bir çukurda pert oldu. Üstelik araç misafir bir araçtı.

Yetkililerden rica ediyorum. Yaz geliyor ve ilçemiz turizm açısından önemli. Lütfen bu hizmet bir an evvel tamamlansın. Bu çukurlar kapatılsın.

Mustafa Aydın

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X