Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Köşenizle duyurduk, tehlikeden kurtulduk

Kestel` in merkezi yerinde her an bir faciaya neden olabilecek tehlikeyi köşeniz sayesinde Büyükşehir ve Kestel Belediyelerinin de katkısıyla atlattık. Köşenizde yer alan sorunların yetkililer tarafından dikkate alındığına bir kez daha şahit olduk. İlçemizde tehlike arz eden üç katlı büyük  boş bina Kurtuluş Caddesi üzerinde yer alan yıkılmaya yüz tutmuş  bir yapıydı. Sadece dış duvarları ayakta kalan ve vatandaşlar tarafından `yıkıldı, yıkılacak` denilen bu eski değirmenee ait yapı uzun süredir böyle duruyordu. Binanın önüne sadece ` bu binaya yaklaşmak tehlikeli ve yasaktır` yazılı tabela asmakla yetinilmişti.  
 
 
Her an yüzlerce insan ve aracın geçtiği cadde üzerinde ve yüksek binalar yanında başgösteren bu  tehlikeye ancak köşenizde fotoğrafıyla birlikte yayınlanmasının ardından el atıldı. Kestel Belediyesi` nin köşenize gönderdiği cevapta `yapının yıkılacağını` bildirmesi bizleri rahatlattı. Sonunda geçtiğimiz günlerde uzman teknik elemanlar gözetiminde Büyükşehir Belediyesi`nce yıkımı gerçekleştirildi. İlçe sakinlerinin can ve mal güvenliğine yönelik tehlike de böylelikle ortadan kalkmış oldu. Biraz gecikmeli de olsa size ve ilgilenen yetkililere teşekkürlerimizle. 
Elif TANYILDIZ  
 
Üniversite hattında sıkıntılı yolculuk
 
 
Üniversite- Arabayatağı hattında Bursaray`la yapılan yolculuk izdiham dolayısıyla sıkıntılı geçiyor. Henüz ilk istasyonda  oluşan kalabalık 2 No`lu hat Nilüfer`e ulaşınca doruk noktasına ulaşıyor. Onlarca yolcu ya tıka-basa gitmeyi göze alarak vagonlardan birine kendini atıyor ya da bir sonraki metroyu bekliyor. Sıkışık yolculuk Şehreküstü istasyonuna kadar sürüyor. Aynı çile dönüş yolunda tekrar yaşanıyor. Sabah ve akşam saatlerinde yaşanan izdiham Bursaray` ın hizmete girmesinden bu yana var. Üniversite yakınlarında yeni yerleşim alanlarının oluşması ve buna üniversitede okuyan öğrencilerle Tıp Fakültesi personeli ve hastalarının eklenmesi vagonların ihtiyacı karşılayamamasında rol oynuyor. 10 dakikada bir yapılan seferlerin 5 dakikaya düşmesi halinde yoğunluk azalabilir. 
Bir vatandaş
 
Kanalboyu- Heykel dolmuşu artsın
 
 
Kanalboyu-Heykel arasında çalışan ve sayıları 10`u bulan taksi dolmuşlar toplu taşıma hizmetinde ihtiyacı karşılayamıyor. Bu dolmuşlar Çirişhane, Soğanlı, Çiftehavuzlar ve Üzeyir Mahallelerine  hizmet verirken tek durakta yolcu yoğunluğu oluşmakta. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde taksi dolmuş bekleyenler hava şartlarından dolayı üşümekte. En fazla da kadın ve çocuklar bundan etkilenmekte. Çirişhane Mahallesi`nde durak olmadığı için Etibank`a kadar yürümek zorunda kalıyoruz.  Bir yandan dolmuş beklerken bir yandan da yağmurdan ve soğuktan korunmaya çalışan vatandaşların çilesi artık bitmelidir. Bunun için taksi dolmuş sayısı artırılmalı ya da Kanalboyu- Heykel arasında BURULAŞ tarafından otobüs tahsis edilmelidir. 
Çirişhane Mah. sakinleri
 
ŞİKAYET KUTUSU
 
Orhangazi` de  yağmur yağınca çamura, Güneş açınca toza bulanıyoruz. Arabalarımız bozuk yollar yüzünden hurdaya döndü. Ciğerlerimiz yollara akıtılan lağım sularının kuruyup toza düşmesi ile harap oldu. Yollar yürünemez halde. İki yıldır alt yapı çalışması yapılıyor. Ancak çalışan işçilerin vasıflı olduğunu düşünemiyoruz bile. Büyükşehir Belediyesi` nin yol yapımında görevlendirdiği müteahhitin çalışmalarını yerinde incelettirmesinde fayda var.
Hayrettin HATUNOĞLU

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X