Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Köylerde su faturası

Olay Gazetesi 10/03/2016 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, “Köylerde su faturası şoku” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Habere konu olan Osmangazi İlçesi Uluçam Köyü 5216 sayılı Büyükşehir Kanunu ile hizmet alanımıza dahil olmuş, kanun gereği ilk su abonelik işlemleri yapılmıştır. 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile de tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülmüştür. Eksik abonelikler zaman içerisinde tamamlanmıştır. 6360 sayılı kanunun Geçici 1. Maddesinin 15’inci fıkrası hükmüne istinaden, tüzel kişiliği kaldırılan – mahalleye dönüştürülen yerleşim birimlerine uygulanacak su fiyat tarifesi; BUSKİ-Bursa Su ve Kanalizasyon İdare Genel Müdürlüğünün 21/05/2014 tarih 281 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile merkezdeki abone türü karşılığı uygulanan su tarifesinin %25’i olarak belirlenmiş ve uygulamaya konulmuştur. Ayrıca, 26/05/1981 tarihli ve 2464 sayılı Belediye gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken katılım payları alınmamaktadır.Kademeli su fiyat tarifesi uygulaması, köyden mahalleye dönüşen birimler içinde, kendi tarifeleri üzerinden yapılmaktadır. Köylerde 4 ayda bir okuma yapılmakta bu itibarla bir okuma-tahakkuk döneminde tarifesi üzerinden 40m³ 1.kademeden 40m³’ü aşan sarfiyatlar ikinci kademeden hesaplanmaktadır. Su faturalarına ilişkin kademe artışı ve zam söz konusu değildir. Sayaç okunmaması nedeniyle oluşan maddi hatalar, tespitini takiben servisince giderilmektedir. Yenişehir Marmaracık Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta yoğun yağışlar nedeni ile kaynak suyunda bulanıklık meydana gelmiş olup, hemen müdahale edilerek depo boşaltılarak temizlenmiş ve mahalleye derin kuyudan su verilmeye başlanmıştır. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Otobüs durakları otopark gibi

 

Yıldırım ilçesinde ikamet etmekteyim. Hergün Prof. Tezok Caddesi ve Ankara yolunu kullanmaktayım. Gözlemlerim şudur ki, otobüs duraklarına otobüslerin yanaşıp yolcu almaları gittikçe artan bir sorun haline geldi. Otobüs durakları minibüsler tarafından işgal ediliyor ya da kendini bilmez insanlar tarafından otopark gibi kullanılıyor. Yolcular, yolun ortasında otobüse binmek zorunda kalıyor. Bunun yaşlısı var, hastası var, çocuğu var… Nasıl bir tehlike arz ettiğini takdir edersiniz sanırım. Bu durumun hiçbir yaptırımı yok mudur? İlgililerin bu konuya çözüm bulmasını rica ediyorum.

Saygılarımla.

İsmini vermek istemeyen bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X