Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kozluören’in yöresel lezzetlerini girişimci ruhla Instagram üzerinden satışa sunuyor

Günay Bey, vatandaşın sesi olan Söz Sizde köşesine Kestel ilçesi Kozluören Köyü/ Mahallesi’nden ulaşıyorum size.

Kendi imkânlarımızla annemle birlikte eski yöntemle organik olarak pekmez, reçel, sirke, tarhana, meyve suyu ve nar çekirdeği yağı üretimi yapıyorum.

Ürünlerim konusunda iddialıyım.

Ve yöresel lezzetlerle organik üretim işimi büyütüp bir tesis yaparak çevre köy kadınlarına istihdam sağlamak istiyorum. Instagram’da @bahcemden16 hesabı üzerinden satışlarımı yapmaktayım. Söz Sizde köşesinde sesim olursanız çok memnun olurum.

   

Saygılarımla.

Özlem Yılmaz

 

Validatörde ‘Engelli’ ibaresi yazması şart mı?

BURULAŞ’a ait otobüslerde yeni uygulamayla Bukart, validatör okutulduğunda fotoğraflı ve kartın türü görülebilmekte. Bu uygulamayla birtakım suiistimallerin önüne geçilmesi açısından gayet olumlu.

Ancak, dikkat çekmek istediğim konu, engelliler kartını okuttuğunda ‘ENGELLİ’ ibaresi yer almakta ekranda. Bu da bazı engelli kardeşlerimiz açısından rencide edici olarak değerlendirilmekte. Zaten gerek okuturken, gerekse de şoförün görebileceği şekilde fotoğraf görülebiliyor.

UKOME ve BURULAŞ’tan ricam, engelli kardeşlerimizi rencide etmemek adına validatörde ‘SERBEST’ veya başka bir ibare yazamaz mı acaba? Saygılar.

Bir vatandaş

 

Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım’da su kesintisi!

BUSKİ tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında, 15 Ocak 2020 Çarşamba günü 9.00 ile 18.00 saatleri arasında; Nilüfer ilçesinde: İhsaniye Mahallesi’nin Nilüfer Belediye binasının güneyinde kalan bölgesi ve Barbaros Caddesi’ne yakın kesimleri ile civarında; Karaman Mahallesi’nin Kafkas Sokak’ın güneyinde kalan bölgesi; Esentepe Mahallesi,

16 Ocak 2020 Perşembe günü 9.00 ile 18.00 saatleri arasında da Yıldırım ilçesinde: Vakıf Mahallesi ve Osmangazi ilçesinde: Hüdavendigar Mahallesi’nin 1. Pınar Caddesi ve Gümüş Caddesi’nin güneyinde kalan kesimi; Doburca Mahallesi (Köy yerleşimi hariç); Çekirge Mahallesi’nde 4. Anadolu Sokak, Uygun Sokak, 2. Eren Sokak ve 1 .Çamlıca Sokak civarında; İnkaya Mahallesi’nde 1. İdil Sokak ve İz Sokak civarlarında su kesintisi yapılacaktır. Tedbirli olunması rica olunur.

Büyükşehir Belediyesi

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X