Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kültür merkezleri kapsamlı çalışmalı

Belediyeler, başta Osmangazi Belediyesi katlı otoparklar yerine vatandaşa daha çok gerekli, törenlerini, düğünlerini yapacağı, makul ücreti olan ve tüm hizmetlerin verildiği tesisler yapsa daha iyi olabilir, belediye tesislerinin, tüm bu yerlerin masrafları da karşılanmış olur.

Ördekli Kültür Merkezi’ nde bazı vatandaş topluluklarının özel günleri için bir bölümü açılmakta, bir bölümünde de etkinlikler yapılmaktadır. Soğanlı Kültür Merkezi devasa büyük bir yapı ve personel dolu bir yer. Şu an permakültür denilen, modern tarım eğitimi kısa süreliğine bu kültür merkezinde verilmektedir.

Gündüz sosyal işler, toplantılar vs. geceleri, hafta sonları da tüm vatandaşlara açık, makul ücretli düğün, tören, kutlama vs. yeri olarak kullanılması düşünülseydi veya bu şekil düşünce olarak belediyelerce benimsenseydi daha fazla yarar sağlamanın yolu açılırdı.

Osmangazi Belediyesinin Merinos bölgesinde tren istasyonu denilen bölgede nikah salonu ve dairesi var ama daha çok Merinos içindeki (eski fabrika sosyal tesisleri) küçük, dar nikah dairesinde törenler yapılmaktadır.

Her yer, nikah kıyılan salon, koridorlar çok dar. Kışın yağmurda bu dar koridorlarda nikah kıyılırken kız, oğlan tarafı, misafirler, üst üste takı takma ve tebrik töreni gerçekleştirmektedirler,

Yaşlı ve hasta olanlar bu kalabalık ve darlıktan, havasızlıktan bunalmaktadırla. Fenalaşanlar da olmaktadır! Yaz ayında Merinos bahçesine çıkılıp, o yerde kutlama törenleri yapılmaktadır.

Bazı 2-3 nikah töreni kutlaması, takı vs. bir biri ile çakışmaktadır. (Kalabalık olduğundan, kutlama uzadığından) Nikaha gelen davetliler çok kalabalık olunca aşırı yoğunluk yaşanmakta. Tüm bunlara çözümler bulunmamaktadır.

İsminin yayınlanmasını istemiyor

 

Mandıras yolu çile dolu

 

Kestel’de Mandıras Deresi’ni takip ederek Çataltepe Köyü’ne kadar giden toprak yol var. Yol demeye bin şahit ister. Bugüne kadar hep sıkıntılıydı, hala da öyle. Hatta belki daha da kötü oldu. Bir süredir burada dere ıslah çalışması yapılıyor, taş duvarlar örülüyor. Ama gelin görün ki, bu çalışma nedeniyle bu yoldan ulaşımı sağlamak iyice zor oldu. Zira özellikle yağmur yağdığında -zaten bozuk olan- yol geçit vermiyor. Yolun pekçok noktasındaki çukurlarda su birikiyor, araçlar buralara saplanıp kalıyor. Dere boyunda oturanlar bu sıkıntıyı biliyor, hergün yaşıyor. Belediye’den ricamız bu yolu iyileştirsinler. Artık çakıl mı dökerler, asfalt mı yaparlar bilemem. Ama bu şekilde olmaz. Yazıktır… Araçlar da hasar görüyor. Bir şeyi yaparken, başka bir şeyi bozmayalım. Artısını eksisini düşünelim.

İsminin yayınlanmasını istemiyor

 

Yasak parka çekici şart

 

Köklüpınar, Ayber ve Dr. Sadık Ahmet Caddeleri ile Gençosman PTT, Uludağ İlköğretim Okuluna kadar olan belediye otobüs durakları arabaların park etmesinden dolayı çoğu zaman trafik sıkışıyor. İtfaiye ve ambulans tıkanıklıktan dolayı dakikalarca beklemek zorunda kalıyor.

Özellikle duraklara 24 saat ya da günlerce araba park edenler oluyor. 155’i aradığımızda polisin gelmesiyle boşalan duraklar ve caddeler polisin ayrılmasıyla kısa süre sonra yeniden doluyor. Benim önerim bu araçlar çekiciler aracılığıyla kaldırılsınlar. Belki bu şekilde ödeyecekleri yüklü para ceza caydırıcısı olabilir.

M. EFE

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X