Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kültürel hizmetlere ‘tarihi’ teşekkür

Tarihi kentimizdeki tarihi eserleri, hanları, hamamları, kutsal mekânları ve unutulmuş, harap olmuş kültürel mekânları restore edip, gün ışığına çıkaran, günümüze kazandıran gerek Osmangazi ve gerekse Büyükşehir belediyelerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Örneğin, bir zamanlar muhtarlığını da yaptığım Kuruçeşme Mahallesi’ndeki Seyyid-i Usul tekkesi restore edilerek halkımızın hizmetine sunuldu. Ancak, bu bölgede Pir-i Mehmet Paşa ve Ceziri Kasım Paşa dergâh ve tekkeleri de var. Benim acizane fikrim ve isteğim, bunların da restore edilerek kentimize kazandırılması. İnanıyorum ve biliyorum ki, belediye başkanlarımız bu tür kültürel hizmetler konusunda gayet duyarlılar. İlginize şimdiden teşekkür ediyorum.

Kuruçeşme Mahallesi

Eski Muhtarı Ali Polat

 

Botanik Park girişindeki trafik karışıklığı çözülemez mi?

 

Geçtiğimiz günlerde, ailemle birlikte Botanik Park’a gitmeye karar verdik. Çocuklarımla güzel bir vakit geçiririm diye düşünmüştüm. Ancak, Botanik Park’a gittik ama gitmez olaydım. Pişman oldum. Ana girişteki trafik sıkışıklığından içeri bile girmeden hemen oradan ayrıldım. Saat 17.00 gibi tekrar gitmeyi düşündüm. Soğanlı Köprüsü’nü trafik ekipleri kapatıp yolu Galericiler Köprüsü’ne yönlendirmişler. Karşı yola baktığımda trafik kuyuğu Yalova yolu alt geçidine kadar uzanmıştı. İnsanların güzel bir hafta sonu geçirmek, stres atmak, ailesiyle, çocuklarıyla güzel vakit geçirmek için geldiği Botanik Park’ın tek giriş-çıkışı var. Duyarsız insanların araçlarını gelişigüzel park etmesi, bir düzen olmaması yüzünden stres atmak yerine daha çok geriliyor… İşler arapsaçına dönüyor.

Umarım yetkililerimiz bu karışıklığa bir çözüm üretirler de böylesine güzel bir park gerçekten dinlenme, stres atma yeri olarak kalır.

O. ÇELEBİ

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X