Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kürekli Şelalesi’nde çevre düşmanları…

 

Pazar tatilinde eşim ve arkadaşı ile Yıldırım merkezinden gidiş geliş 25 kilometre olan KÜREKLİ şelalesinde yürüyüş yaptık. Park çıkış parkuru gidiş dönüş 4 kilometredir. Giriş alanı Doğal Orman Parkı’dır.

Ancak 3,5 yıl önce gördüğüm eksiklikleri gazeteniz OLAY’da, Söz Sizde köşenizde dile getirmiştim. Bursa Valiliğin de dikkatini çeken uyarılar sonucunda 150.000.00 TL yatırımla geniş bir alanda dinlenme yerleri, yağmur barınakları, asma köprüye ilave olarak iki normal köprü, çocuk parkları ve yolları yapılmıştır.

Ancak… Pazar günü insanlarımızdan gelen kötülükleri, çevre düşmanlığını yine gördüm, üzüldüm, utanç duydum. Mangal pikniği yasağı yazıyor. Ama umurunda mı, vurdumduymazların?

Oturma banklarından 2 tanesi yakılmış ve parçalanmış. Bir yağmur barınağı masası ve bankı kırılarak yok edilmiş, çöpler etrafa atılmış. Doğa harikası yer yapılan onca masrafa rağmen kötü hale getirilmiş. Bir köprü bağlantı yerinden kayma sonucu çökmüş.

Umarım Orman İşletmesi ve korucuları ya da güvenliği yerinde görüp ilgililer gerekli düzeltmeyi yaparlar. Saygılarımla…

Necmettin ŞENGÜL/Yld.Bld Es.Bşk.Yrd.

 

TOKİ 2/K otobüsü çilesi

 

Kestel TOKİ 2/K otobüsü  Arabayatağı metro istasyonuna aktarma hattı olarak çalışıyordu. 1/03/2015 tarihi itibariyle artık Kestel TOKİ’ den kalkıp Gürsu’ya gidiyor oradan da tekrar Kestel TOKİ’ye geliyor. Fakat gerekli planlama daha önce yapılmadığı için yeni güzergah otobüsün hareket saatlerine ne Burulaş’ın internet sitesinde ne de otobüs duraklarında yazıyor. Bu otobüsü kullanmak istiyorsan durakta bekliyorsun otobüs geldiğinde biniyorsun bekleme süren belli değil. Çünkü duyurulan bir hareket saati planlaması yok. Bugün ikinci günü değişen bir şey yok. Burulaş yetkilileri ile telefonla görüştüğümde planlama yapılacağını belirterek geçiştiriyorlar

Tamer AKÇAY

 

Kendi sokağımızda mahsur kaldık şikayetine cevap

 

26/02/2015 tarihinde gazetenizin Söz Sizde köşesinde yayımlanan “Kendi Sokağımızda Mahsur Kaldık” başlıklı, ilçemiz Karamazak Mahallesi 3. Yayla Sokak’ın inşaat demirleri ile işgal edildiğini konu alan şikâyet haberiniz belediyemiz Zabıta Müdürlüğü’nce incelenmiştir.

Yapılan inceleme neticesinde söz konusu sokak üzerinde (umuma ait yaya yolu veya alanda) inşaat malzemeleri ile işgale rastlanılmamıştır.

Ayrıca bahse konu demirlerin bulunduğu alan imar planlarında yol olarak görünmemekte olup özel mülkiyet alanı olduğu anlaşıldığından 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında Zabıta Müdürlüğü’nce bir işlem yapılamamıştır.

Bilgilerinize sunarız…

Yıldırım Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X