Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Kurşunlu-Kumsaz- Bursa hattında yaşanan sıkıntılar

Yaz aylarının gelmesiyle Kurşunlu’da bulunan yazlığımızdan Bursa’da olan işyerime gidip gelirken toplutaşımada görmüş olduğum olumsuzlukları ilgililerin dikkatine sunmak ve paylaşmak istiyorum.

1-) Otobüslerin belirtmiş oldukları kalkış saatlerine uymamaları.. Yarım saatte bir kalkması gereken araçlar yol yoğunluğu bahane edilerek zamanında durağa gelmemeleri, bu durum ciddi derecede yolcu fazlalığına yol açıyor. Kuralların çok üzerinde yolcu taşınıyor. İşimize de geç kalmalara sebep oluyor.

2-) Otobüsü kullanan şoförlerin yolda cep telefonu ile konuşmaları ve sigara içmeleri

3-) 1 saat süren bu kuralsız yolculuğun, eski ve klimasız araçlarla yapılması. Kliması olan araçların da klimalarının bozuk olduğu gerekçesiyle açılmaması. Klimasız otobüste 1 saat yolculuğu varın siz düşünün.

4-) Yolcuların çoğunluğu 50 yaş üzeri olan bu yolcuların araç şoförleri tarafından bazen azarlandıklarına şahit oluyoruz.

Sonuç itibarıyla bu hatta aklınıza gelen tüm olumsuzluklar mevcut. Görüştüğüm kişiler ve kendimin de bizzat tanık olduğum bu durumun yıllardır bu şekilde olduğu ve defalarca şikâyet etmelerine karşın hiçbir sonuç alamadıklarını belirtmeleridir. Sizin vasıtanızla buradan tüm yetkililere seslenmek istiyorum. Metropol kent, her şeyiyle dünyaya örnek olan Bursamızda, 70 yaşındaki Ayşe annemiz Bursa’daki evinden Kurşunlu’daki yazlığına devletinin ona vermiş olduğu 65 yaş üstü indirim kartının da geçmediği bu otobüslerde, böyle olumsuz koşullarda 1 saat boyunca ayakta yolculuk etmek zorunda bırakılmamalı. Bu ayıptır. Hepimizin ayıbıdır. Umarım her şey düzelir. Sevgi ve saygılarımla..

İsmini vermek istemiyor

 

Demirtaş’a da klimalı otobüs istiyoruz

 

17-D hattını kullanıyorum. Her gün bu sıcakta BURULAŞ’ın klimasız otobüslerinde yolculuk yapmak zorunda kalıyoruz. Yetkililerimizden rica ediyoruz, biz de Bursa’nın bir mahallesi olarak klimalı otobüste seyahat etmek istiyoruz. En azından Demirtaşlı vatandaş olarak buna hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Saygılarımızla.

Bir okur

 

Mutluluklar kötü bitmesin

 

​Yaz mevsimi ile birlikte düğün mevsimi de başladı. Benim vatandaş olarak dikkat çekmek istediğim şey, bu düğün konvoyları.

Gördüğüm kadarıyla bazen konvoydaki gençler, çocuklar araçlarda çok tehlikeli hareketler yapıyorlar. Araçtan dışarı sarkıyorlar. Camdan vücutlarını çıkarıyorlar. Kendi canlarını ve trafiği tehlikeye atıyorlar.

Lütfen, rica ediyorum, konvoylarda bu tür tehlikeli hareketlere girmeyin. Bir anlık dikkatsizlik kötü sonuçlar doğurabilir.

İsmini vermek istemeyen bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X