Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Leylek Şenliği’ nde akılda kalanlar

Büyükşehir Belediyesi ve Karacabey Belediyesi’ nin düzenlediği eski Karaağaç Leylek Şenliği öncesi ve sonrası dikkatimi çeken aksaklıklar konusuna değineceğim. Büyükşehir internet sitesinde Küçüksanayi ve Uludağ Üniversitesinden araçlar bu yere vatandaşı götürecek yazıyordu, ücret belirtilmemişti. Bu şenlikler Nilüfer Belediyesince yapıldığında, geçen sene ulaşım ücretsizdi

2015 yılı 30 mayısında saabah saat:10.00 da- 2.00 TL Bursa’dan metroya ücret, Karaağaç’ a gitmek için de 2.75 TL. ücret Bukartımdan alındı. Gidiş dönüş bana maliyeti 10 Tl’ yi buldu. Sürücü ile vatandaşlar araca binince tartıştı. Bir düzensizlik daha başlarda dikkati çekiyordu. Karacabey Belediyesi midübüsleri ile bu yere vatandaşları ücretsiz taşıdı. Kalabalık vatandaş kitlesini Karacabey’den gelenler oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi 55-60 kişilik sarı renk yeni sıfır aracı yolları bozuk bu mahalleye içinde 4-6 kişi olarak getirip, götürmüştür, (gelip, giderken gördüğüm) yeni araç altı dönerken taş vs. vurmuştur. Vatandaş azsa B.Ş.Belediyesinin küçük araçları var, onlar çalıştırılabilirdi.

Büyükşehir Belediyesi her şenlik festival, temel atma gibi geleneksel etkinliklerde pilav, ayran, kalıplaşmış ikramı olurdu, bu kez yoktu. Mahalleli, köylü sebeblensin diye kalitesiz malzemeli gözleme, börek,vs. Satıldı.

Büyükşehir’ in göl kıyısına yaptırdığı plastik dubalarla kaplı iskele ve kayıklara can yelekleri dağıtılmış. Köylülerce 10-15 dk göl kenarı fiber kayıkla, motorlu gezi için 20 TL ücret alınmıştır, biraz fazla gezi için de 50 TL istenmiştir. Emekli, memur ve dar gelirli için yüksek ücrettir. Büyükşehir’ in katkı koyması veya asgari ücret belirlemesi gerekirdi. Göl kenarı küçük alanlı, kilise kalıntıları çok berbat durumda. Ağaç ve otla dolmuş. Ciddi bir temizlik ve bakım istiyor.

Kemal BAŞEREN

 

Engelli rampası ‘tehlike’ den kapatıldı

 

Olay Gazetesi 27/05/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Parkta engelli rampasına engel” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Söz konusu parkta engelli rampasının bitişiğinde bulunan perde duvarda çatlaklar oluşmuş ve bu durum rampayı kullanan vatandaşlarımıza tehlike arz ettiği tespit edilmiştir. Bu sebepten rampaya giriş ve çıkış kısımları panel çit ile kapatılmıştır. Ancak sadece rampa olan kısımda değil, perde duvarın yeşil alana doğru devam eden(güneye doğru) kısmında da çatlaklar ve yarıklar olduğundan alanda kompleks bir çalışma yapılması gerekmektedir. İlgili müdürlüğümüz tarafından mayıs ayında ihalesi yapılan park onarım ve yapım işi dosyası sözleşme aşamasında olup, sözleşme imzalanması akabinde söz konusu perde duvarın yenilenmesi çalışması iş programımız dahilinde yapılacaktır. Temenyeri parkında belediyemize ait tuvalet bulunmamaktadır. mevcut tuvaletler park içindeki cafe sorumluluğundadır.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi 
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

17/D kalkışı 06.30

 

Olay Gazetesi 12/05/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, İlk kalkış öne çekilsin” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Demirtaş mahallesine hizmet veren 17/D hattının ilk kalkış saatinin 06:30’a çekilmesi talebi değerlendirilmiştir. Buna göre; Demirtaş – Şehir merkezi güzergahında hizmet veren 17/D hattının Demirtaş D2013 Barbaros Camii durağından hafta içi ilk kalkış saati zaten 06:30 dur. Saat 06:45 kalkışı yalnızca cumartesi günü geçerlidir.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi 
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X