Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Lunapark’ ta tehlike kapıya dayanmadan

Google’ da lunapark kazası diye arattığınızda 201.000 sonuca ulaşıyorsunuz. Çocukken keyifle gittiğimiz Kültürpark içindeki lunaparka haftasonu yeğenimi götürdüğümde bu sayının 201001 e çıkmasının çok yakın olduğunu gördüm. 

İnsanları eğlendirsin diye yapılmış oyuncak diye adlandırdığımız bu devasa makinelerin işinin ehli operatörler tarafından işletilip mühendislik işi olan bakımlarının sertifikasyon sahibi kişi/firmalar tarafından ciddiyetle yapılması, park sahibi belediye tarafından da denetlenmesi gerekmektedir.

Parka gittiğinizde kimin operatör kimin eğlenmeye geldiğini anlayamıyorsunuz. Senli benli lakayt konuşmalar, değişik tavır içindeki kişiler. Bulunduğumuz sırada çıkan kavga sırasında çalışan oyuncağı bırakıp kabinden aldığı sopayla kavgaya koşan kişiler (eğer çalışan kamerası var ise 02/05/15 14:45 suları Crazy Booster isimli oyuncağın kabini izlenebilir).

Yine bu saatlerde Ranger oyuncağı çalışırken açık kapısını kapatmaya çalışan operatör kız kamera kayıtlarında görülebilir. Bunların yanında düzgün çalışmayan emniyet pistonları, paslanmış bar ve pimleri rahatça görebiliyorsunuz.

Çocukların akın ettiği böyle bir tesisin işletmeciliği kılık kıyafetten başlayarak, hitap, teknik bakım bilgisine kadar ciddiyet gerektirir. Bir makine mühendisi olarak yaptığım gözlem sonucu yarın “Derin üzüntü içerisindeyiz. Soruşturma başlatılacak, sebep olanlar cezalandırılacak” tarzı demeçlere gerek olmadan ilgili önlemlerin alınması gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla.

İsminin yayınlanmasını istemiyor

 

Eğitimin bozulması, gençlerin boş kalması

 

Bugün öğrencilerimizin ve genç insanlarımızın içine düştüğü bunalım hepimizi üzmekte. Öyle ki suçların, alkol, sigara, uyuşturucu kullanımının %500 lere varan oranda arttığını, bilmeyen kalmadı.

Buna gerekçe ararken eğitim sistemimizin geri kalmış ülkelerin arkasına düşürüldüğünü görmek lazım. Okullarımızda var olan Beden Eğitimi, Müzik ve Resim derslerinin ve öğretmen kadrolarının boşaltıldığını, açıklarının doldurulmadığını, bu durumun öğrencileri spordan ve sanattan kopardığını, enerjilerini, güçlerini boşaltamadığını artık görmeliyiz.

Eğitim sistemimizde bu sorunları aşmada, çözüm yolunda katkı sağlayan branş öğretmenlerimizin durumu maalesef şöyledir: Beden Eğitimi öğretmen açığı 6171, atanmayan 4500, Müzik öğretmeni açığı 3700, atanmayan 4350,

Resim öğretmeni açığı 1800, atama bekleyen 9.286.

Necmettin ŞENGÜL

 

Ön ödemeli sayaçla yüksek ödeme

 

BUSKİ ön ödemeli su sayacına geçecek vatandaşlara dağıttığı broşürlerle “zamlardan etkilenmezsiniz, fiyat kademesine girmezsiniz, tonaj aşım bedeli ödemezsiniz” açıklamasında bulundu. Ancak gerçekte bunun hiç de böyle olmadığını gördük ve mağdur edildik. BUSKİ’den 150 liralık su aldım. Karşılığında bana 35 metreküp su verdiler. Bunu hesapladığım zaman 4 lira 30 kuruş gibi bir rakam çıkıyor. Peşin ödediğimiz parada bile tonaj aşımını uyguluyorlar! Dolayısıyla abone mağdur edilmekte. Uygulamanın yeniden değerlendirilmesinde zorunluluk var.

İsmail Hakkı ALP

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X