Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Lütfen durakları işgal etmeyin

Ben Bursa kent merkezinde oturan bir okurunuzum. Zaman zaman sizin ve okurlarınızdan gelen talepler doğrultusunda trafikle ilgili konulara yer verdiğinizi görüyorum.

Öncelikle duyarlılığınız için siz ve tüm okurlarınıza çok teşekkür ederek söze başlamak istiyorum.

Ben de birkaç konuyu dile getirmek istiyorum.

Otobüs durakları için ayrılan ceplere özel araç sürücülerinin park ettiğini görüyorum.

Lütfen sürücülerimiz bu konuda hassasiyet göstersinler.

Önceki gün tesadüfen bir otobüsün park eden araçlar yüzünden durağa girememesi nedeniyle yolcuları almadan gittiğine tanık oldum.

Diğer yandan, bazı otobüsler de özellikle 1/K ve 2/G otobüsler de tanık oluyorum. Hacivat istasyonunun oradaki duraktan geçerken yolun ortasından geçiyor, yolcuyu bazen almıyor. Burası okul bölgesi. Bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyorum.

Öte yandan, 152 Evler metro istasyonu doğu istikametine doğru olan durakta akşamları minibüslerin durağı işgal etmesinden dolayı bineceğimiz otobüsü kaçırıyoruz.

Bununla ilgili olarak trafik yetkilileri de denetimlerini sıklaştırırsa mutlu olurum. İyi günler diliyorum.

Bir okur

 

Prof.Tezok Caddesi’nde otopark sorununa çözüm

 

Yıldırım ilçesi Prof. Tezok Caddesi ve Teyyare Mehmet Ali Caddesi’ndeki parklanma sorununu zaman zaman Söz Sizde köşesinde okuyorum. Teyyareci Mehmet Ali Caddesi’nde bir süre önce uygulamaya konulan ama ancak 2 hafta süren park yasağı sonrası mevcut durum eskisi gibi devam etmekte.

Bununla birlikte aynı durum Prof. Tezok Caddesi için de geçerli. Burada da değişen bir durum yok.

Önceki gün dikkatimi çekti. Prof. Tezok Caddesi’nde yol boyunca  ‘Park Etmek ve Duraklama Yapmak Yasaktır” tabelalarının altına yasaklı saatler belirtilmiş.

Otopark ve trafik sorununu çözmek adına ilginç bir çözüm olmuş. Umarım, gerçek anlamda bu caddelerde otopark sorununa kalıcı bir çözüm bulunur. Saygılarımla.

Bir vatandaş

 

Bunu biliyor musunuz?

 

Evcil hayvan sahibi olmak isteyenlere öneriler (4)

Dekorasyon:

Evcil hayvanınız eve geldiği günden itibaren aranızda oluşan bağ ve sevgiyle adeta evin küçük çocuğu hissi verecektir. Evin minik ve meraklı çocuklarını düşünürsek, ev içerisinde sürekli hareketli olurlar. Tıpkı evcil hayvanlarınızda; meraklı çocuk edasıyla evdeki süs eşyaları ile oynayabilir ve zarar verebilir. Bunun yanında kedi ve köpeklerin içgüdüsel olarak yaptığı ve eve zararı olabilen birçok davranışı olacaktır. Sevimli kedi ve köpeklerinizin koltuklara, halılara, yatak başlıklarına olan tırmalama sevdasını biliyoruz. Durum böyle olunca ev dekorasyonunu ve mobilya seçimlerini onlarla yaşamaya uygun şekilde ayarlamanız gerek. Evdeki biblolarınızı, fotoğraf çerçevelerini evcil hayvanlarınızın ulaşamayacağı yerlere koyabilir, zarar görmelerini engelleyebilirsiniz. Mobilyalarınızı evcil hayvanınızın antrenman aracı haline getirmesini engellemek için dayanıklı ve kolay temizlenebilen kumaşlar tercih edilmelidir. Evcil hayvanlarınızın da bizler gibi eşyaları olacaktır. Onlar için tırmanma merdivenleri, küçük saklanma köşeleri ve koltuk alabilirsiniz.

Devam edecek

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X