Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Lütfen kaldırımları yayalara bırakın

Fotoğraflarda görülen yer Yıldırım ilçesinde Teyyareci Mehmet Ali Caddesi…

Yayalara tahsis edilmiş olan kaldırımların hali malumunuz. Her gün manzara bu aslında. Özellikle de pazar günleri tam bir keşmekeş. İki kişinin yolda yürümesi imkânsız. Kaldırımı kullanamadığınız için de caddede yürümek zorunda kalıyorsunuz. Çevre esnafı resmen kaldırımları parsellemiş. Mağaza içindeki ürünler kaldırımda. Hatta bırakın kaldırımı yol kenarları bile işgal altında. Caddeye taşmış durumda ürünler. AVM’ler bile ürünlerini kaldırıma taşımış. Nasıl bir esnaf anlayışıdır. Nasıl bir müşteriye saygısızlıktır? Anlamak mümkün değil.

Toplu ulaşım da bu durumdan nasibini alıyor doğal olarak. Otobüsler duraklara yanaşamıyor. Çünkü duraklar da işgal edilmiş durumda özel araçlar tarafından. Yol ortasında yolcusunu alıyor, indiriyor. Onlar da çaresiz… Çoluk çocuğunu alıp bu caddede yürümek işkence resmen.

Birkaç ay önce görmüştüm Prof. Tezok Caddesi üzerinde Yıldırım Belediyesi afişler asmıştı. Esnafı bilgilendirmek amaçlı. Kaldırımlarda ürün teşhiri yapılmasın. Yayalara bırakılsın kaldırımlar diye. Güzel bir uygulama idi.

Fakat fikir güzel olsa da, denetimi yapılmayınca sonuç değişmiyor.

Ne bir denetim, ne bir düzenleme. Hiçbir şey yok.

Yetkililer lütfen bu duruma bir el atsın.

İsmini vermek istemeyen bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X