Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Mahalle arasında kurulan kurban pazarı

Köşe Yazısını Dinle

Günay Bey, size Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi’nden semt sakinleri adına ulaşıyorum.

Mahallemizdeki Emek Sokak’a maalesef kurban pazarı kuruldu. ‘Maalesef’ diyorum çünkü, belediyelerin kurban pazarları ve kurban kesim alanları resmi olarak belirlenmiştir. Bunun dışında kurban pazarı veya kurban kesim yeri kurulmasının yasak olduğunu biliyorum.

Mahallemizde kurulan kurban pazarı da belediyenin gösterdiği alan dışında.

Bizleri özellikle mağdur eden  tarafı, mahalleye yaydığı koku. Bu sıcak günlerde camlarımızı açamaz olduk. Bayramın başlamasıyla birlikte muhtemelen bu alan kurban kesim yeri olarak da kullanılacak. Belediye yetkililerinin bu konuyla ilgili gerekli önlemleri almalarını ve kurban

satıcılarına daha uygun yer tespiti yapılmasını rica ediyorum.

Veya satıcıların koku yayılımının en aza indirgenmesi adına toplum ve çevre sağlığı açısından hijyen şartlarının sağlanmasını talep ediyorum.

Kurban satışı, kurban kesimi ardından mahallede sinek, haşerat, kemirgen istilası muhtemel görünüyor.

Semt sakinleri adına bir vatandaş

Sahillerdeki WC’ler neden kilitli tutulur ki?

Bursamızın sahilleri  bir başka güzeldir. Yaz sezonuyla birlikte Gemlik, Kumsaz, Kurşunlu sahilleri yazlıkçılar ve günübirlikçilerin akınına uğruyor. Özellikle son 2 yılda pandemi koşulları nedeniyle denize hasret kalan vatandaş, bu yıl sezonun başlamasıyla sahillere akın etmiş durumda.

Buraya kadar her şey çok iyi çok güzel. Ancak, bir de bu sahillerin bakımı, temizliği ve hijyen şartları da karşılansa daha güzel olacak.

Bu hafta başında Kumsaz ve Kurşunlu sahillerini gezdim. Nedense, her sahilde bulunan 4-5 adet WC’nin kapıları kilitli.

WC’ler kilitli olduğu için de vatandaş sağa sola, uygun gördüğü yerde ihtiyacını gideriyordu.

Fazla söze de gerek yok sanırım. Kurban Bayramı tatilinde buralardaki yoğunluğu düşününce, durumun vahametini sahillerden sorumlu olanların dikkatine sunuyor, bu duruma izin vermemelerini, vatandaşa hizmet anlamında gerekli çalışmaların yapılmasını rica ediyorum.

Bir okur

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X