Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Mahallemizdeki ulaşım sorunu ve çözüm önerileri

Nilüfer ilçesi Üçevler Mahallesi’nde oturmaktayım. Oturduğum bölge Üçevler’in Demirci tarafında kalan ve çok hızlı gelişen bir bölgedir.

Son yıllarda çok hızlı bir nüfus artışı olmuştur. Aynı zamanda bölgemizde lise yoktur. Öğrenciler genel olarak İzmir Yolu’nun kuzeyindeki okullara gitmektedirler. Bu durum ulaşımda problemleri de getirmiştir.

Mahallemizdeki ulaşım B31 ve 6F otobüsleri ile yapılmaktadır. Nilüfer’in diğer bölgelerine doğrudan sadece 95/A hatlı otobüsle sağlanmaktadır. Bu otobüste 1 saat aralıkla ve çok dolaşımlı çalışmaktadır. Öğrenciler bu otobüsü kullanmakta sefer saatinin uzunluğundan dolayı çok beklemektedirler.

6F Hat No’lu otobüs sık aralıklı olmasına rağmen günün her saatinde çok kalabalık sefer yapıyor. Metro için B31 otobüslerini kullanmaktayız. Bu otobüs mahallenin yükünü kaldıramıyor ve çok yoğun oluyor. Hatta yolcuyu almadan durakları geçtikleri bile oluyor. 

Bölgemizin ulaşım sorununun hızlı bir şekilde çözülmesini BURULAŞ ve UKOME’den bekliyoruz. 95/A Hat No’lu otobüslerin sefer saati sıklaştırılabilir. 

Üçevler’in metro ulaşımına ayrı bir hat verilebilir. Böylece Demirci de rahatlamış olur.

Aynı zamanda Küçüksanayi’den çıkan B4 -B5 -B6 ve B7 otobüsleri Üçevler’in Demirci tarafında kalan Denizciler Caddesi ile Öğretmen Caddesi’ne yönlendirilerek çözüm üretilebilir.

Bu otobüsler genelde boş çalışmaktadır. Bölgemize yönlendirilerek hatlarını 5-6 durak eklenerek çözüm üretilebilir.

Not. Resimler B/31 sabah 06.45 Demirci otobüsüne aittir.

Saygılarımla.
Yakup Uyanık
 

Taburesini kapan kaldırımda çaya

 

Havalar ısınmaya başladı ve kaldırımlar kaldırım olmaktan, yayalara ait olmaktan çıkmaya başladı yine. Şehrin neresine giderseniz gidin, garip bir şekilde kaldırımlar taburelerle ve bu taburelerde tavla oynayan, çay içen insanlarla dolu. Esnafın, dükkânındaki eşyaları kaldırıma taşıyarak kaldırımı işgal etmesi konusuna hiç değinmiyorum bile. Ancak, çay ocakları, kıraathaneler dışında hemen herkes nerdeyse 3-5 tabureyi bulan dükkânın önüne, kaldırıma konuşlanıyor. Bir bayan olarak kaldırımlarda yürümek artık bizim için gerçekten zor hale geliyor. Kaldırımın neresinden geçeceğimizi şaşırıyoruz. Denetim mi? Maalesef… Ne yazık ki!

Denetim yapılması dileğiyle saygılar.
Bir bayan okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X