Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Maksem Caddesi’nde kaldırımları yayalar kullanamıyor

Kentimizin en eski caddelerinden birisi Maksem Caddesi… Atatürk Caddesi’ndeki PTT’den başlayıp Maksem’e kadar uzanan bu yol üzerinde yine kentimizin üç tane tarihi okulu var. Gelin görün ki, bu yolda ne öğrencilerin, ne de vatandaşın kullanabileceği kaldırım kalmamış artık. Yolun bir tarafı otopark haline getirilmiş. Çift şeritli yolun bir şeridi otopark. Kaldırımların halini de sanırım fotoğraflar yeteri kadar anlatıyor. Esnafın malzemeleri, pastane, kafeteryaların tabureleri, kargo şirketinin paketleri kaldırıma yayılmış durumda. Bir de buna günün belli saatlerinde öğrencilerin geliş gidişini düşünün.

Öte yandan yetkililerden, bu caddede bir engellinin halini düşünmesini isterim. Tam bir keşmekeş…

Maalesef Bursamızın bir türlü çözülemeyen sorunlarından ikisi sadece kaldırım işgali ve otopark sorunu…

Yetkililerin bu konuya duyarsız kalmayacağını umuyorum.

İlgililerin denetimleri ne kadar etkili oluyor bilinmez ama görünen o ki hiçbir şey değişmiyor.

İsmini vermek istemeyen bir okur

 

Vergi dairesinde otopark sorunu

 

Bir sorumlu vatandaş olarak, vergimizi ödemek kutsal bir görev bilinciyle vergi dairesine gidiyoruz. Gelin görün ki, vergi dairesinin önünde otopark var ancak vergi vereceğim diye gittiğin yere bile para ödeyerek giriyorsun. Doğal olarak otoparka vermek istemeyenler bu bölgede araç bırakacak yer arayıp dolaşıyor.

Aynı durum Nilüfer Belediyesi için de geçerli. İşimizi halletmek için belediyemize gittiğimizde yine otopark ücreti ödemek zorundayız.

Yetkililere önerim şudur: Vergi ödemeye gelen vatandaşlara vergi dairesi ve belediyemiz tarafından bir kolaylık sağlanamaz mı? Vergi makbuzunu gösterenlerden otopark ücreti alınmaması veya hiç olmazsa çok cüz’i miktar alınamaz mı?

Yetkililerimizin bu önerimi değerlendireceğini umut ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Yaşar Ulucan 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X