Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Marketlerde hazır kıyma satışı yasak değil miydi?

Hepimiz alışveriş için marketlere gidiyoruz. Marketlerde dikkatinizi çekmiştir mutlaka. Kasap reyonlarında kıymalar et ürünleri içinde paketlenmiş olarak satışa sunulmakta.

Ancak, bildiğim kadarıyla Gıda Kodeksi’ne göre marketler ve kasaplarda paketlenmiş şekilde kıyma satışı yasaklanmıştı. Yönetmeliğe göre yapılması gereken kasap reyonunda müşterinin görebileceği şekilde kıymanın çekilip müşteriye sunulması gerekiyor.

Ama neredeyse tüm marketlerde yapılan işlem, size daha önceden çekilmiş ve paketlenmiş şekilde kıyma sunuluyor ve onu almanız sağlanıyor.

Yani, reyondaki görevliye, ‘Paket kıyma istemiyorum, kasap tarafında anlık kıyma çekip verir misiniz’ deme şansınız yok.

Şimdi merak ettiğim soru şu:

Ya bu tebliğ değişti, paket kıyma satışı serbest bırakıldı vatandaşın haberi yok, ya da tebliğ yürürlükte, hazır kıyma satışı yasak ama kimse buna uymuyor ve yetkililer tarafından denetlenmiyor.

Yetkililer bu konuda vatandaş olarak bizleri aydınlatırsa memnun olurum.

Saygılarımla.

Bir okur

 

Bir engelli bu kaldırımda nasıl yürür?

Günay Bey birkaç gündür Görme Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığınız yazılarınızı okudum. Gösterilen duyarlılık için okurunuza ve size teşekkür ederim.

Yandaki fotoğraf da Yıldırım ilçesi Huzurevi Caddesi’ndeki kaldırımdan. Burada görme engelli birinin beyaz bastonuyla yürümeye çalıştığını veya herhangi bir engellinin bu kaldırımda yürümeye çalıştığını düşünün. Takdiri okurlarınıza bırakıyorum.

Saygılarımla.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X