Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Megafonlu hurdacılar, gübreciler mahalleliyi çıldırtıyor

​Nilüfer Altınşehir Mahalle sakinleri olarak her gün sabahtan akşama kadar hurda toplayıcıların gübre ve diğer sokak satıcılarının araçlarındaki megafondan avazı çıktığı kadar bağırmalarından rahatsızız. Tüm gün gürültü kirliliği içinde yaşamaya çalışıyoruz. Bu noktada belediyemizden çözüm bekliyoruz. Önerimiz mahalle giriş çıkışlarında görülebilir iki veya üç noktaya (hurda toplama günü belediyece haftada bir gün örneğin pazartesi saat 10.00 ile 14.00 saatleri arasında belirlenebilir) ve sokak satıcılarının girmesi yasaktır şeklinde tabelalar yaptırılarak konulabilir mi? Ayrıca hurda toplayıcıların hurda toplama belge veya ruhsatlarının birer örneğini Nilüfer Belediyesi’ne ibraz edip belediye onaylı izin belgelerini araçların ön camlarından görülebilir şekilde koymalarını ve bu şekilde bir denetim sağlanmasını istiyorut. Bu kurallara uymayan veya aykırı hareket edenler hakkında zabıta kolluk kuvvetlerince gerekli cezai yaptırımların uygulanmasını rica eder iyi çalışmalar dileriz. Saygılarımızla.

Altınşehir mahall sakinleri

 

Okul önü otopark mı?
 

​Burası Ortabağlar’da Mehmet Akif Ersoy İlkokulu. Fotoğrafta da görülebildiği gibi, okulun önü otopark gibi. Kaldırımlar deseniz bir kişi zor yürüyor. Bir de öğrencilerin giriş çıkışlarındaki kalabalığı düşünürseniz, ayrı bir keşmekeş yaşanıyor. Ayrıca okulumuzda güvenlik görevlisi yok. Kimin girip çıktığı belli değil.

Yetkililer umarım bir çözüm bulurlar.

İsmini vermek istemeyen bir okur

 

Kent Estetiği Müdürlüğü’ne teşekkür
 

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürlüğü’nün Cumalıkızık-Değirmenönü Metro İstasyonu bölgesinde ve Kamyon Garajı’nın çevresine yapmış olduğu perde uygulaması, çevre kirliliğini önlemek açısından gayet başarılı bir uygulama olmuş. Böyle çevre ve görüntü kirliliği olan başka yerlerde de uygulanırsa memnun oluruz.

 

Caddemiz asfalt bekliyor
 

Osmangazi Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan yeni yerleşim alanı Yunuseli Güneştepe Mahallesi’nde bulunan 20 metre genişliğindeki Çamlık Caddesi’nin yapımına Büyükşehir Belediyesi’nce başlanmış bordür-tretuvar ve bisiklet yolları yapılmış maviye boyanmış durumda. Ancak yolun asfalt kaplaması yapılmadığı için çamurdan, tozdan bisiklet yolları kullanılamaz durumda ve araçlarımız hasar görmektedir. Büyükşehir Belediyemizden Çamlık Caddesi’nin bir an önce asfalt kaplamasının yapılmasını rica eder iyi çalışmalar dileriz.

Mahalle sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X