Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Megafonlu satıcılar mahalleliyi çıldırttı

Yıldırım’da Değirmenönü Mahallesi sakinleri olarak sabahtan akşama kadar sokak satıcılarının araçlarındaki megafondan avazı çıktığı kadar bağırmalarından, at arabalı sebze meyve satıcılarından, hurda toplayıcılardan, çevrede bulunan marangoz, demir doğrama atölyelerinden çevreye yayılan gürültüden evimizde huzur içinde oturamaz olduk. Hatta bu hurda toplayıcıların her geçen gün arttığını gözlemliyoruz. Bu durumdan rahatsızız. Tam bir gürültü kirliliği içinde yaşamaya çalışıyoruz. Çeşitli defalar bu konuları ilgililere iletmemize rağmen bir sonuca ulaşamadık. Esnafı veya satıcıları uyardığımızda da suçlu bizmişiz gibi tepki alıyoruz. Demirci Sokak, Dutlu Sokak ve Denizci Sokak sakinleri olarak yetkililerden rica ediyoruz sabah 9.00 ile akşam 19.00 arası bir gelip görsünler şikâyetimizde ne kadar haklıyız.

Mahalle sakinleri

 

Sokak lambası yanmıyor

 

Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı Altınşehir Mahallesi, Yapı Kredi Bankası karşısında bulunan bir adet sokak aydınlatma lambası uzun zamandır yanmıyor UEDAŞ yetkililerinden acilen çözüm bulmasını istiyorum. Ayrıca cadde genelinde de yanmayan lambalar var. Yetkililerin gerekli hassasiyeti göndereceğini umuyor şimdiden teşekkür ediyorum.

Adının açıklanmasını istemiyor

 

Arkeoloji Müzesi’nin turizme katkısı

 

Kültürpark içindeki Arkeoloji Müzesi çok uzun senelerdir bir kenarda durmakta. Sanırım ziyaretçi sayısı da oldukça az. Şehrin tarihine ışık tutan, tarihi eserlerin sergilendiği böyle bir yerin yerli ve yabancı turizm açısından önemi büyük.

Tarihi eserlerin sergilendiği müzelerin, turistlerin daha yoğun olduğu, daha çok ziyaret ettikleri mekânlara yakın olması şehrimizi tanıtmak, turizme katkı açısından daha iyi olmaz mı acaba?

İlgililerin dikkate alması umuduyla.

Kemal Başaren

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X