Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Mesai dışında hasta olmak

Biz Mudanyalılar’ın çok güzel, yeni ve modern bir devlet hastanemiz var. Ama şehir dışında.

Şehir içinde mesai saatleri içinde hizmet veren 2-3 tane sağlık ocağımız mevcut. Bütün mesele mesai bitiminden sonra, hafta sonları ve bayram tatillerinde.

Devlet Hastanemize hafta içinde (mesai saatleri dahilinde) Güzelyalı ve Mudanya’ dan minibüs, yalnızca Mudanya’ dan belediye otobüsü bulunmaktadır.

Bunun haricinde ve tatillerde hastanemize ulaşım yalnızca taksi ile sağlanmaktadır. Tabii bu da maddi imkânları olanlar için geçerlidir.

Şehir dışında bulunduğu için, mesafe de bir hayli uzak olmaktadır. Taksi ile hastaneye gidip gelmek bir çok aile için maddi külfet, bazen de imkansız olmaktadır.

Yani, Mudanya ve Güzelyalılı vatandaşlar sakın ola ki mesai saatleri dışında hastalanmasın.

Öncelikle insan varlığına değer veren yetkililerimizin bu soruna bir çözüm bulması ümidiyle.

İrfan ARI

 

Sokak ortasında telefon çukuru

 

Çekirge Mahallesi Uygun Sokak’ ta Telekom tarafından 1.5 ay önce yapılan çalışmalardan sonra açılan yer mıcırla kapatıldı. Aynı sokağın arkasında Saray Sokağın tam orta göbeğinde telefon çukuru kaldı. Tahmini 35-40 cm. derinliğinde. İçine araç düşse takla atar. 15 gün önce 2 kez telefonla bildirmeme rağmen gelip yapılmadı. Dün itibarıyla akşama kadar aradığım halde 5553201 ve 5553002 telefona cevap veren olmadı. İlgililerin ilgi göstermesi dileğiyle iyi çalışmalar.

Coşkun ALINTAŞ

Çekirge Mah. Muhtarı

 

Düğün gürültüsü, rastgele park

 

Nilüfer Yüzüncüyıl Mahallesi’nde oturuyorum. Evimizin yakınında bulunan düğün salonuna gelen araçlar kapalı otoparkı faaliyette olmadığı için kaldırımlara, bisiklet yollarına, çevredeki sokaklara rasgele parkediyor. Bazıları ise arabaların üstüne bira koyup içip sohbet ediyorlar. Yasak olmasına rağmen kavşağa da park ediyorlar. Emniyet ve zabıta ise kontrol etmiyor. Telefon da etsek gelen olmuyor. Evin içinde ya da balkonda oturduğunuzda özellikle saat 22.00′ dan sonra ‘güm güm’ diye rahatsız edici ses geliyor. Düğüne gelenlerin korna sesi ise ayrı bir dert. Düğün dağılırken ayrı bir gürültü. Trafik açısından emniyetin, diğer konularda Nilüfer Belediyesinin tedbir almasını rica ediyorum.

İsminin yayınlanmasını istemiyor

 

Gemlik’ te endişelendiren kirlilik

 

Gemlik sahillerinde yer yer tabaka halinde görülen kirlenme vatandaş olarak bizleri tedirgin etti. Bu görüntü 2 Mayıs’ ta çekildi. Böylesi bir durumda isterdik ki ilgili makamlarca bir açıklama yapılsın. Ama bu olmadı. Neden ve nasıl oluştuğu hakkında bilgi vermek ve nelerin yapılacağını duyurmak bu kadar zor mu? Çevre duyarlılığı böyle mi sağlanacak?

Ahmet TOPUZ

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X