Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Metrodaki güvenlik

Pazar günleri dışında, her gün Beşevler istasyonundan metroya binip, işim gereği bazen Otosansit, bazen Gürsu ve bazen de Kestel istasyonlarında iniyorum.

İşimi bitirdikten sonra da dönüşüm yine, hangi durağa rastlarsam metroyla oluyor. Durağa geçip Bu Kart’ımı okuttuğum zamanlarda, kapıda görevli özel güvenlikçi arkadaşları gözlemleme fırsatım oluyor.

İnanın, Şehreküstü, Arabayatağı gibi ana istasyonlar dışında özel güvenlik görevlilerinin ne iş yaptıklarını merak ediyorum.

Bir ara güvenlik önlemi daha sıkı tutuluyordu ve gayet memnun idik.

 Böyle olunca da güvenliğimiz emin ellerde diye sevindik.

Ama, son dönemde özel güvenlikçi arkadaşlar ya cep telefonlarıyla oyun oynayıp mesajlaşıyor ya da kendileri için ayrılan odalarda oturup mesaisini dolduruyor. Bu Kart’ı okuttuktan sonra, hiçbir kontrole takılmadan elinizi kolunuzu sallayarak geçebiliyorsunuz. (Bunu söylerken, gerçekten işini yapan güvenlik görevlilerinin önünde saygıyla eğiliyorum).

Benim, BURULAŞ’tan ricam, özel güvenlikçi arkadaşların daha dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunmaları yönünde.

Gerekirse her gün, her hafta bu uyarıların tekrarlanması gerekir diye düşünüyorum.

Benim bu isteğime hergün metroyu kullanarak yolculuk yapan büyük çoğunluğun katılacağına da eminim…

Tedirgin olmadan, daha güvenli yolculuk yapabilmek dileğiyle…

Beşevler’den bir okurunuz

 

Merinos Parkı’ndaki motosikletliler korkutuyor
 

Büyükşehir Belediyemizin yaptığı Merinos Parkı bizler için çok güzel bir hizmet. Bizim gibi vatandaşlar için yapılan piknik alanı bu yazın sıcağında şehrin ortasında nefes alabileceğimiz tek yer.

Bu anlamda Büyükşehir Belediyemize müteşekkiriz.

Ancak, burada bizler piknik yapmaya çalışırken, bu alanda bazı kendini bilmez motosikletliler abartlı egzozlarıyla piknik yapanları oldukça rahatsız ediyor ve özellikle küçük çocuklar korkuyor. Hatta kendi çocuğum bu motosikletlilerin çıkardığı sesten dolayı korktu ve rahatsızlandı. Aylarca tedavi gördü.

Yetkililerden rica ediyorum, lütfen bu alanda motosikletli ve abartlı egzoz araç kullananlar için bir önlem alınsın.

Saygılar.

Ahmet Debreli

 

Lütfen yaya geçitlerine ve kaldırımlara araç park etmeyin
​  

Günay Bey, köşenizi sürekli takip ediyorum. Bu kaldırımların ve yaya geçitlerinin sürücüler tarafından işgal edilmesinden vatandaş olarak bıktık artık. Böyle bir durumda kime nasıl şikâyet edeceğimizi bilemiyoruz. Yetkililerden, böyle bir durumda nereye, kime bildireceğimizi açıklarlarsa memnun olurum.

Özgür ER

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X